tromaktiko: Απάντηση σε: "Ελληνισμός & Θρησκεία"

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Απάντηση σε: "Ελληνισμός & Θρησκεία"



Εντάξει αγαπητέ μου , να δεχτούμε πως έχεις δίκιο πως οι χριστιανοί είναι σκοταδιστές, μισαλλόδοξοι και ότι άλλο τους χαρακτήρισες.

Θέλω όμως μια χάρη από εσένα τον λάτρη των αρχαίων ελληνικών ιδεωδών. Για κάτσε και αναλογίσου λίγο, αν δεν υπήρχε ο χριστιανισμός τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους, αν θα υπήρχε σήμερα Ελλάδα. Οι ιερείς ήταν αυτοί που δίδασκαν τον λαό περί αρχαίων ελληνικών ιδεωδών και κράτησαν ζωντανό ότι είχε μείνει ζωντανό μέχρι τότε. Δεν αντιλέγω πως πολλά έγγραφα και πολλοί ναοί καταστράφηκαν πριν την Τουρκοκρατία από Βυζαντινούς Αυτοκράτορες. ΌΜΩΣ θα ήθελα σε παρακαλώ να μου δείξεις κάποιο χωρίο από την Καινή Διαθήκη (που είναι κατά βάση το κύριο βιβλίο που ακολουθεί η σύγχρονη Ορθοδοξία ) στο οποίο να λέει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός "καταστρέψτε τους ναούς των εθνικών (όπως έλεγαν τότε τους μη Ιουδαίους)".
Όλες αυτές τις καταστροφές τις έκαναν ΆΝΘΡΩΠΟΙ οι οποίοι νόμιζαν πως οτι κάνουν το κάνουν για την δόξα του Θεού, όμως εξυπηρετούσαν δικά τους συμφέροντα. Γι 'αυτο σε
παρακαλώ, διάβασε λίγο ιστορία και μελέτησε λίγο την Καινή Διαθήκη προτού ανοίξεις πόλεμο με κάτι για το οποίο γνωρίζεις ελάχιστα ή και τίποτα.
Πορεύσου εν ειρήνη και ο Θεός να σε φωτίζει...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!