tromaktiko: Μαζικό ΟΧΙ στο ΧΥΤΑ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μαζικό ΟΧΙ στο ΧΥΤΑ



Με επιτυχία στέφθηκε η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων των Δήμων Μαρκοπούλου, Κορωπίου, Σαρωνικού, Παιανίας και Λαυρεωτικής ως ένδειξη συμπαράστασης στους γείτονες κατοίκους της Κερατέας... χωρίς ωστόσο να λείψουν οι εντάσεις και τα επεισόδια.


Οι κάτοικοι, που συγκεντρώθηκαν στις 11:00 το πρωί στη Λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος των εισόδων της πόλης του Μαρκοπούλου, έδωσαν δυναμικό παρόν, εκδηλώνοντας και έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, στο δίκαιο αγώνα που καταβάλουν οι κάτοικοι της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Με βασικό τους αίτημα, που αποτυπωνόταν και σε πανό, οι κάτοικοι έστειλαν τον μήνυμά τους: «Εργολάβοι και συμφέροντα μακριά από τον Αρχαιολογικό χώρο. Δεν θα περάσετε». Για τον λόγο αυτό, οι κάτοικοι μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στους διερχόμενους οδηγούς, ζητώντας τους παράλληλα τη συμπαράσταση και την κατανόησή τους.

Σήμερα, πάρα πολύ κάτοικοι κατέβηκαν στους δρόμους γιατί στην «πίσω αυλή της Αθήνας», στον κάμπο των Μεσογείων και στην Λαυρεωτική, συντελείται μία άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική καταστροφή, βλέπε αεροδρόμιο – αυτοκινητόδρομοι – ΧΥΤΑ και τώρα πρόχειρες μελέτες για κέντρα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων… Οι συγκεντρωθέντες έστειλαν το μήνυμά τους … δεν πάει άλλο … ας το καταλάβουν, κάποια στιγμή, οι στενόμυαλοι οραματιστές – κυβερνώντες αυτού του τόπου.


Έχουν περάσει τρεις μήνες από την ημέρα που εισέβαλαν τα μηχανήματα των εργολάβων, υπό την προστασία των ΜΑΤ, στην περιοχή του Οβριοκάστρου και ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταλάβει πως πρόκειται να κατασκευάσει ένα έργο που θα είναι η περιβαλλοντική ταφόπλακα για την περιοχή.

Οι Δήμαρχοι Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, Σαρωνικού κ. Φιλίππου, Κορωπίου κ. Κιούσης, Παιανίας κ. Δάβαρης και Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής, πρώην Δήμαρχοι και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που παρευρέθηκαν, απέστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας. Μήνυμα απέστειλε και ο κ. Αυγερινός, ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους όλοι οι βουλευτές!!!

Από τη συγκέντρωση δεν έλειψαν οι εντάσεις, τα επεισόδια και τα παρατράγουδα, καθώς μια διερχόμενη οδηγός, που αρνήθηκε να παραλάβει το ενημερωτικό φυλλάδιο, πάτησε γκάζι και έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα να παρασύρει τρεις γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν τραυματισμένες, με ασθενοφόρο, στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εντύπωση όμως, προκάλεσε και ο προπηλακισμός ενός αστυνομικού, του Τ.Α. Μαρκοπούλου, που βρισκόταν μεταξύ των διαδηλωτών και τραβούσε φωτογραφίες τους συγκεντρωμένους, όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε με ράμματα στο κεφάλι!

http://www.mesogianews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!