tromaktiko: Για τη βόλτα του σκύλου

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Για τη βόλτα του σκύλου



Δυστυχώς για εμένα έχω σκύλο.
Δυστυχώς! Γιατί δυστυχώς;
Θα σας πω...Κάθε μέρα βγάζω το σκύλο μου δύο βόλτες. Πάντα δεμένο με λουρί. Πάντα προσέχοντας πού πηγαίνει. Τον έχω μάθε να τα κάνει στα δέντρα, αλλά τα ελάχιστα δέντρα που υπάρχουν έχουν ελάχιστο χώμα γύρω τους. Σαν αποτέλεσμα μερικές φορές ο σκύλος πατάει στο χώμα, αλλά πετυχαίνει την άκρη του πεζοδρομίου. Βλέπετε, είναι θηλυκός ο σκύλος μου και δεν σηκώνει το πόδι. Ό,τι και να κάνει όμως το μαζεύω με εφημερίδα και σακούλα. Όπως είπε και ένας φίλος πριν από λίγο καιρό, έτσι κι εγώ για τέτοιες περιπτώσεις έχω μαζί μου ένα μπουκαλάκι σαπουνόνερο, για να ριχνω όποτε αστοχεί ο σκύλος. Έτσι, δεν ενοχλώ απολύτως κανέναν, και αφήνω και το πεζοδρόμιο πιο καθαρό από όσο το βρήκα.

Κι όμως, κάθε μέρα όλο και κάποιος θα βρεθεί να μου κάνει παράπονα να μη βγάζω το σκύλο μου βόλτα εκεί γιατί λερώνει. Και ακόμη κι αν εξηγήσω εγώ πως μαζεύω τα πάντα αφήνοντας το δρόμο καθαρό, οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να μου κάνουν παράπονα.

Για αυτό, λοιπόν, λέω "δυστυχώς" που έχω σκύλο. Γιατί πλέον κάθε φορά που τον βγάζω βόλτα πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά να αντιμετωπίσω τον επόμενο που θα παραπονεθεί.

Σε αυτούς τους ανθρώπους θα ήθελα να απευθυνθώ, και να πω αυτό:

Αφού ρε ΖΩΑ βλέπετε πως ούτε ενοχλώ κανέναν ούτε λερώνω τίποτα, ποιό είναι το πρόβλημά σας; Τι δηλαδή, ψάχνετε με το μικροσκόπιο κάποιο λόγο να παραπονεθείτε; Έτσι είναι, σας αρέσει να παραπονιόσαστε και ψάχνετε δικαιολογία για να το κάνετε; Σας αρέσει να παραπονιόσαστε, ε; Κι αν όχι, και όντως σας ενοχλεί να λερώνει ένας σκύλος το δρόμο, τότε, ΖΩΑ, σας ερωτώ: Εγώ είμαι Ο ΜΟΝΟΣ στην περιοχή που δεν συμβάλλει σε αυτό! Ο ΜΟΝΟΣ! Γιατί, λοιπόν, ΖΩΑ, εγώ να είμαι αυτός που τα ακούει; Γιατί να την πληρώνω εγώ για κάτι για το οποίο φταίνε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ; Τι να κάνω, δηλαδή, για να μην ενοχλώ την αυτού μεγαλειότητά σας; Να μην βγάζω καθόλου βόλτα το σκύλο; Να μην έχω καθόλου σκύλο; Μήπως να μην βγαίνω κι εγώ έξω για να μην ενοχλώ την αφεντιά σας με το να λερώνω τον ω, τόσο πολύτιμο δρόμο σας με τα βρώμικα παπούτσια μου; Ε; Μήπως, ΖΩΑ, να σκουπίζω και τα παπούτσια μου στο χαλί πριν βγω από το σπίτι; Και σας ερωτώ και αυτό, ΖΩΑ! Αν ενοχλείστε που λερώνω ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ τον υπερπολίτιμο δρόμο σας, δεν ενοχλείστε από όλους όσους φτύνουν στο δρόμο; Δεν ενοχλείστε από όλους όσους πετούν σκουπίδια στο δ! ρόμο; Δεν ενοχλείστε από όλους όσους ΑΠΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στο δρόμο; Ε; Μήπως να μη βγαίνει και κανένας από το σπίτι του για να μην ενοχλείστε εσείς; ΖΩΑ! Ε, ΖΩΑ! Τραβάτε ρε να μορφωθείτε λίγο που έχετε λιώσει μπροστά από τη Μενεγάκη και τα Μεξικάνικα και έχετε ξεχάσει πώς να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας πριν ανοίξετε το βρωμόστομά σας να πείτε τη βλακεία σας! Τι; Πώς το ξέρω πως βλέπετε Μενεγάκη και Μεξικάνικα; Όπως εσείς, ΖΩΑ, "ξέρετε" πως λερώνει ο σκύλος μου το δρόμο χωρίς να το έχετε δει ούτε μια φορά! ΖΩΑ! Και μετά σας ενοχλούν οι μετανάστες και η υποβάθμιση της περιοχής και δεν ξέρω κι εγώ τι! Ε, λοιπόν, σας έχω νέα: ΕΣΕΙΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ! ΖΩΑ!

Ένας πάρα πολύ αγανακτισμένος κάτοικος της Πλατείας Βικτωρίας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!