tromaktiko: Γι' αυτό είναι ο Πρωταθλητή​ς!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Γι' αυτό είναι ο Πρωταθλητή​ς!



Με έναν απίστευτο γύρο περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Sebastian Vettel εξασφάλισε την πρώτη φετινή pole position με χρόνο 1.23:529, ενώ δίπλα του θα ξεκινήσει ο Lewis Hamilton με χρόνο 1.24:307...
περίπου 8 ολόκληρα δέκατα πιο αργός! Τρίτος θα είναι ο έτερος πιλότος της Red Bull, Mark Webber με καλύτερο χρόνο το 1.24:395.
Στο Q1, είδαμε τον Nick Heidfeld να μην μπορεί να κάνει χρόνο για να μπει στην 17άδα, αντίθετα με τον team mate του, Vitaly Petrov, που όχι απλά πέρασε, αλλά ήταν και 2 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος. Επίσης, είδαμε τις δύο HRT για πρώτη φορά μέσα σε πίστα φέτος. Ο αγώνας που έδωσαν όλο αυτό τον καιρό οι άνθρωποι της ομάδας για να είναι έτοιμοι σήμερα, είναι απίστευτος. Οι Liuzzi και Karthikeyan ολοκλήρωσαν 11 γύρους, τερματίζοντας στις δυο τελευταίες θέσεις, ωστόσο κατάφεραν να καλύψουν το 107% και θα δώσουν το παρόν στον αυριανό αγώνα.
Στο Q2, είχαμε τον Michael Schumacher να απογοητεύει τους φίλους του, καθώς για 89 χιλιοστά δεν κατάφερε να περάσει στον "τελικό". O Adrien Sutil μας προσέφερε ένα ωραιότατο τετ-α-κε, κατάφερε ωστόσο να κρατήσει το μονοθέσιο στην πίστα και να συνεχίσει την προσπάθειά του. Εκτός τελικού έμειναν και οι "νέοι" Perez, Di Resta, Maldonado.

Ο Sebastian Vettel φρόντισε από νωρίς να καπαρώσει την pole position με τον φοβερό χρόνο 1.23:529, περίπου 5 λεπτά πριν το φινάλε και κάπου εκεί τελείωσε και το σασπένς. Εξαιρετική εντύπωση μας έκαναν τα μονοθέσια της McLaren που εμφανίστηκαν ανταγωνιστικά ως προς τις Red Bull, όπως επίσης και οι επιδόσεις των Vitaly Petrov και Kamui Kobayasi. Στις αρνητικές εκπλήξεις κατατάσσουμε την Ferrari. Στην ιταλική ομάδα πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ για να μπορέσουν να κερδίσουν κάτι αύριο.
Νωρίτερα στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, πάλι ο Vettel ήταν γρηγορότερος έχοντας πίσω του το Webber, ενώ και πάλι ο Vitaly Petrov ήταν ψηλά στην κατάταξη.
f1poleposition.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!