tromaktiko: Σχετικά με το θέμα Υπατία - Λαθρομετανάστες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σχετικά με το θέμα Υπατία - Λαθρομετανάστες



Δεν καταλάβατε καθόλου αγαπητή το νόημα του σχολίου που έκανα.
Δεν είμαι κυρία είμαι κύριος και δεν είμαι ούτε παντρεμένος με πλούσια γυναίκα ούτε τίποτα....
 αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_371.html

Στο αρχικό σας σχόλιο λέτε οτι είστε ανύπαντρη μητέρα με ενοίκιο και γκρινιάζατε με γενικολογίες για το τι κάνει το κράτος σε κάποιον που είναι άνεργος/η. Άμα είσαστε άνεργη αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να σας δώσει επίδομα ανεργείας.

Το γεγονός όμως οτι λέτε πως είστε ανύπαντρη μητέρα, δηλαδή δεν έχετε κάποιον σύζυγο για να δίνει και αυτός κάποιο μερίδιο από το εισόδημά του για τα παιδιά σας δεν μπορείτε να κατηγορείτε το κράτος, επίσης το γεγονός οτι μένετε σε ενοίκιο δεν σας φταίει το κράτος. Και δηλαδή άμα είχατε εργασία με 1200 ευρώ το μήνα τι θα γινότανε ? Ούτε τόσα επαρκούν για ενοίκιο + 2 παιδιά. Μετά λέτε για την περιοχή αυτή του Αγίου Παντελεήμονα, στα αλήθεια όταν πρωτοπήγατε για πρώτη φορά να νοικιάσετε εκεί δεν είδατε την κατάσταση που επικρατεί ?

Δεν είμαι καθόλου κοιμισμένος. Την δουλειά όταν την ψάχνουμε θα την βρούμε μόνοι μας όμως δεν θα έρθει το κράτος να μας την βρεί. Το κράτος ευθύνεται μόνο έμμεσα για την ανεργία επειδή κλείνουν οι επιχειρήσεις έτσι χάνονται θέσεις εργασίας, δεν ευθύνεται άμεσα όμως το κράτος.

Για το ΙΚΑ και τον παιδικό σταθμό δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγραψα στο ποστ μου, τα ξέρατε και από παλιά άλλωστε οτι έτσι είναι το σύστημα. Ο νόμος λέει οτι η υγεία είναι δημόσια και δωρεάν για αυτόν που πληρώνει τις εισφορές δεν είπα εγώ να πληρώσετε για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά αφού τα βλέπατε και τα βλέπετε και τώρα οτι στην Ελλάδα έτσι λειτουργεί το δημόσιο που ψάχνετε να βρείτε το δίκιο σας?

Άμα εγώ κάνω λ.χ σε 2 χρόνια οικογένεια με μια δουλίτσα των 900ευρώ και μετά δεν μου φτάνουν τα λεφτά εγώ θα φταίω μετά ή το κράτος ? Αυτό ήταν το νόημα του προηγούμενου σχολίού μου. Βλέπω τώρα τους φοιτητές που ζητάνε όλοι επίδομα ενοικίου, στα αλήθεια πόσο θα κοστίσει αυτό στο κράτος ποιος τα πληρώνει? Ξέρω θα πείτε είναι δίκαιο γιατί έχουν οικονομικά προβλήματα οι γονείς τους κτλπ. Όταν όμως το κράτος θα αυξήσει και άλλο την φορολογία για να μαζέψει τα σπασμένα μετά θα γκρινιάζουνε όλοι οτι δεν πληρώνω κτλπ.

Όσο για τους μετανάστες συμφωνούμε σε αυτό που λέτε αλλά να ξέρετε έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο εκατομύριο να φύγουνε από εδώ οπότε αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε περιοχή διαμονής, και αυτό με την δωρεάν περίθαλψη μεταναστών το ξέρει και ο υπουργός αλλά δεν αλλάζει τον νόμο, το συμπέρασμα είναι οτι δεν θέλει να αλλάξει τον νόμο άρα όσο και να γκρινιάζετε δεν έχει νόημα.

Να πείτε στα παιδιά σας μετά τον στρατό να πάνε εξωτερικό να εργαστούν σε οτιδήποτε για να μην έχουν την ίδια τύχη με εσάς και χιλιάδες άλλους ανθρώπους.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!