tromaktiko: Η πρεσβεία του Κίνας στην Ρώμη ευχαρίστησε δημόσια την χώρα μας για την βοήθεια στην μεταφορά κινέζων πολιτών από την Λιβύη

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η πρεσβεία του Κίνας στην Ρώμη ευχαρίστησε δημόσια την χώρα μας για την βοήθεια στην μεταφορά κινέζων πολιτών από την Λιβύη



Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας στης Κίνας στη Ρώμη, παρουσιάσθηκαν τα στοιχεία σχετικά με την επιτυχημένη απομάκρυνση τριάντα πέντε χιλιάδων κινέζων από τη Λιβύη.
Η πρεσβεία της Κίνας ευχαρίστησε δημόσια, εκ μέρους της κυβέρνησης του Πεκίνου, τις χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για ασφαλή μετακίνηση των πολιτών της.

Ειδικότερα, ο Σύμβουλος της πρεσβείας, Γκρεν Γκουόγιου, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ασφαλή μεταφορά των κινέζων πολιτών που ζούσαν στην Τρίπολη και άλλες λιβυκές πόλεις. Τόνισε, επίσης, ότι ο κινέζος πρωθυπουργός Γουεν Ζιαμπάο, με επιστολή του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την δραστηριοποίηση και συμμετοχή της χώρας μας, σε μια "μοναδική, μαζική εκκένωση από τη Λιβύη", όπως τόνισε.

Παρουσιάσθηκαν, επίσης, φωτογραφίες από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που μίσθωσε η κινεζική κυβέρνηση, όπως κι οι διευκολύνσεις που πρόσφεραν οι ελληνικές αρχές στους κινέζους πολίτες. Μεταξύ αυτών ιατρική φροντίδα, φαγητό, μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Κίνα με ασφαλείς συνθήκες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!