tromaktiko: Τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα στην ιστορία

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα στην ιστορία



Το πρώτο σοβαρό πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία σημειώθηκε στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις 28 Μαρτίου 1979.
Τεχνικά προβλήματα και ανθρώπινα λάθη οδήγησαν στην τήξη σε ποσοστό 45% του πυρήνα στην μονάδα 2 του πυρηνικού σταθμού. Από έρευνες των
Αμερικανών επιστημόνων προέκυψε ότι η διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον ήταν αμελητέα και δεν είχε επίπτωση στον ανθρώπινο
οργανισμό.
Στις 26 Απριλίου 1986 η Ευρώπη συγκλονίζεται από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στον πυρηνικό σταθμό Τσερνομπίλ στον αντιδραστήρα 4 στην Ουκρανία. Το ατύχημα προκλήθηκε από αλληλουχία λαθών στην συντήρηση του αντιδραστήρα. Το ουράνιο που απελευθερώνετε στην ατμόσφαιρα σκοτώνει ακαριαία 30 άτομα και υπολογίζεται ότι επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα χρόνια. Το σημείο σήμερα έχει εγκαταλειφθεί και τόνοι υλικά έχουν σκεπάσει τον αντιδραστήρα. Θεωρείται το μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας με βαθμό 7, το μεγαλύτερο βαθμό στην κλίμακα των πυρηνικών ατυχημάτων.
Ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε οδήγησαν στο τρίτο σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα στην πόλη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας με βαθμό επικινδυνότητας 5. Το σύστημα ψύξης δεν λειτούργησε και οδήγησε στην έκρηξη και των τριών αντιδραστήρων που βρίσκονταν σε λειτουργία. Η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο 9 ημέρες μετά το σεισμό για να μπορέσουν οι επιστήμονες να βγάλουν συμπεράσματα για το ατύχημα.

http://greenenergyforus.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!