tromaktiko: Εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη-Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη-Συνεχίζονται οι συγκρούσεις



Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών. Οι μάχες επικεντρώνονται Στη Ζαουίγια και τη Ρας Λανούφ ενώ ο Καντάφι μετακινεί στρατεύματα από τη γενέτειρα του Σύρτη για να ενισχύσει την επίθεσή του.


Στα ανατολικά, αντικαθεστωτικοί άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου που υπερίπτατο στη Ρας Λανούφ, μετέδωσε ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters. Όσο για το ποιος διατηρεί τον έλεγχο της πόλης, οι πληροφορίες είναι αμφιλεγόμενες.


Στα δυτικά οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με άρματα μάχης κατοικημένες περιοχές στην Αλ Ζαουίγια, μεταδίδουν αραβικά δορυφορικά δίκτυα.

«Τώρα πλέον με όλη τη δύναμη του πυροβολικού, με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, βλέπουμε μάχες και σκοτωμούς που δεν έχουμε δει ούτε στο Ιράκ. Τη θεωρώ μία πλήρη γενοκτονία» τονίζει αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Εν τω μεταξύ, το «Εθνικό Συμβούλιο» που έχουν συστήσει οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Σάββατο σε μυστική τοποθεσία.
Την ίδια ώρα, απόσπασμα του βρετανικού στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αναχωρήσει για την Λιβύη για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να συνδράμει στην απομάκρυνση αμάχων, ανακοίνωσε το Σάββατο η βρετανική κυβέρνηση.
Τέλος, ο Καντάφι αποφάσισε να διορίσει νέο πρεσβευτή στον ΟΗΕ, χωρίς να είναι βέβαιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα του χορηγήσουν βίζα εισόδου στη χώρα.

star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!