tromaktiko: Το Γκελζενκίρχεν το… ελληνικό!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το Γκελζενκίρχεν το… ελληνικό!



Δύο γερμανικές ομάδες, έξι έλληνες παίκτες. Το απόλυτο ελληνικό ρεκόρ δημιουργήθηκε στο Γκελζενκίρχεν μεταξύ Σάλκε και Άιντραχτ, και το gazzetta.gr αναλύει τα… παραλειπόμενα της ιστορικής ελληνικής συνάντησης!



Από την πλευρά της Σάλκε στην ομάδα ανήκουν οι: Κυριάκος Παπαδόπουλος, Άγγελος Χαριστέας, Βασίλης Πλιάτσικας, και από την πλευρά της Άιντραχτ ο Σκίμπε υπολογίζει στους Φάνη Γκέκα, Γιώργο Τζαβέλλα, και τον Γιάννη Αμανατίδη.

Πρώτη φορά ελληνική 6άδα!

Η πολυαναμενόμενη σύγκρουση των δύο ομάδων έγινε χτες, Σάββατο 21 Μαρτίου 2011, και αναμφισβήτητα ο αγώνας πέρασε στην ιστορία λόγω του μεγαλύτερου… πληθυσμού ελλήνων παικτών σε δύο ευρωπαϊκές ομάδες, έξι στον αριθμό.

Για την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, η οποία πριν λίγες ημέρες πήρε την πρόκριση για τους «8» του Champions League, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και η νίκη έμοιαζε μονόδρομος καθώς η Σάλκε βρίσκεται πολύ πίσω στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα.

Ξεκίνημα με τρεις

Οι απουσίες στο χώρου της άμυνας, έφερναν τον 18χρονο Παπαδόπουλο προ των πυλών της αρχικής 11άδας, ενώ ο 31χρονος Χαριστέας που ήρθε πρόσφατα στην ομάδα, έπρεπε να «παλέψει» με τους Ραούλ, Χούντελαρ, Εντού και Φαρφάν ώστε να αγωνιστεί! Όσο για τον 23χρονο Πλιάτσικα, ο τραυματισμός του στους χιαστούς τον είχε αφήσει πολύ πίσω τον τελευταίο χρόνο κι ακόμη δεν έχει βρει χρόνο συμμετοχής.

Στον αντίποδα, για την ομάδα της Φρανκφούρτης, ο Σκίμπε προβληματιζόταν για την επιθετική αφλογιστία του Γκέκα το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός πως με τα 14 γκολ που έχει πετύχει είναι μακράν του δεύτερου ο πρώτος σκόρερ σκεφτόταν να τον αφήσει στον πάγκο. Έτσι, θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης διεκδίκησε – και πήρε τελικά, ο Αμανατίδης. Όσο για τον 23χρονο Τζαβέλλα, είναι βασικός και αναντικατάστατος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Έλληνας βασικός, αλλαγή, σκόρερ…

Τελικά, στις αρχικές 11άδες των δύο ομάδων βρέθηκαν οι Αμανατίδης και Τζαβέλλας από τους φιλοξενούμενους και ο Παπαδόπουλος στη Σάλκε. Η γηπεδούχος ομάδα άνοιξε το σκορ, στο 45΄με τον Χουράδο, και ο Σκίμπε «πέταξε στον αγώνα τον Γκέκα στο 63’. Επτά λεπτά αργότερα με σουτ από τα 73(!) μέτρα ο Τζαβέλλας ισοφάρισε με τη βοήθεια της τύχης, ενώ ο Μάγκατ ψάχνοντας τη νίκη έριξε στη μάχη τον Χαριστέα στο 83’! Ένα λεπτό αργότερα ο «Χάρι» έπειτα από βολέ του Νόιερ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας και «εκτέλεσε» γράφοντας το τελικό 2-1 στην πιο… ελληνική βραδιά του γερμανικού ποδοσφαίρου!

Ο 1/6 εν ενεργεία διεθνής!

Το… περίεργο πάντως είναι το ποσοστό των εν ενεργεία διεθνών είναι 1 στους 6 τη δεδομένη στιγμή καθώς Αμανατίδης – Γκέκας αρνούνται να παίξουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Πλιάτσικας είναι ανέτοιμος, ο Παπαδόπουλος παίζει με τις μικρές Εθνικές προς το παρών και ο Χαριστέας δεν έχει κληθεί μετά το Μουντιάλ. Μόνο ο Τζαβέλλας προς το παρών έχει θέση στην Εθνική.

Με Ότο να βλέπει… κούπα!

Και το ακόμα πιο… ενδιαφέρον θα ήταν αν έπαιρναν σάρκα και οστά τα γερμανικά σενάρια πρόσληψης του Ρεχάγκελ στη Σάλκε ως αντικαταστάτη του Μάγκατ. Εκεί όπου ο επί δεκαετίας προπονητής της Εθνικής θα έβρισκε και πάλι τον αγαπημένο του «Χάρι». Και μην ξεχνάτε πως ο… ευρωπαϊκός δρόμος προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ για το Champions League είναι ακόμα ανοιχτός!

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!