tromaktiko: Μια άποψη ενός Έλληνα για τους αλλοδαπούς

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μια άποψη ενός Έλληνα για τους αλλοδαπούς



Δε μου λέτε ρε κουλτουριάρηδες, εσείς που κόπτεστε για το καλό της πατρίδος και γενικότερα για το καλό του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου...που μένετε? που είναι ο τόπος διαμονής σας? Και ακόμα μια ερώτηση... Έχετε λύσει τα προβλήματα τα προσωπικά σας? Έχετε πληρώσει τα δάνεια σας?  Έχετε να πληρώσετε το ενοίκιο σας? Τη βενζίνη σας? τα δίδακτρα των φροντιστηρίων των παιδιών σας? Γιατί ρωτάω? Θα σας πω... Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που μαζεύεστε κάθε 3 και λίγο για να κάνετε πορεία διαμαρτυρίας,(είτε με πολυπληθείς πορείες, είτε με συγκεντρώσεις) για τους μετανάστες. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΟΧΙ ΔΕ ΜΕΝΩ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ.ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ,ΠΑΣΟΚΟΣ,
ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΚΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αναφέρομαι σε αυτούς τους "αριστερούς" που βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν πχ για τους μετανάστες της Υπατίας γιατί, δε μπορώ να καταλάβω το εξής (αν και σας ρώτησα πιο πάνω αν έχετε τελειώσει με τις υποχρεωσεις σας).

Γιατί δεν πάτε να διαμαρτυρηθείτε στο σπίτι Τσίπρα που ενώ πρεσβεύει την αριστερά, πάει και πληρώνει (πριν 1 χρόνο περίπου) 15.000-16.000 ευρώ για σουίτα σε κλινική να γεννήσει η σύζυγος του? (και παρεπιπτόντως, αν και αργα το σχόλιο μου,Αλέξη να σου ζήσει)!Θα μου πείτε, τι να κάνουμε αγού τα εχει τα πληρώνει. Ναι ρε παιδιά, αλλά... εσάς δεν σας προκαλεί κάτι τέτοιο????  Γιατί δε διαδηλώνετε για τους απολυμένους απο το Ριζοσπάστη? Δηλαδή η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι επιχείρηση? Γιατί σχόλια για απολύσεις είδα πολλά για cosmote.

Και επανέρχομαι για τους μετανάστες - Αν κοιτάξετε στην πολυκατοικία σας, σε κάποιο διαμέρισμα (εξαρτάται που μένετε φυσικά , έτσι?)όλο και κάποιος γονιός θα αγονιά για το αν έχει να πληρώσει και να βγάλει τις υποχρεώσεις του μήνα, σωστά? Τι με ενδιαφέρει εμένα αν 300 ξένοι ήρθαν με τσαμπουκά και απαιτούν να γίνουν Έλληνες? Απο που και ως που ρε παιδιά? Και σας ρωτώ... Για τους σεισμοπαθείς της Αθήνας που μένουν ακόμα στα κοντέινερ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ? Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ, Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΞΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ? (ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ). Πότε έγινε ο σεισμός? το 99 σωστά? Απο τότε πόσα χρόνια έχουν περάσει? Ζουν ακόμα σε container απο τότε αλλα δεν είδα κανένα να διαδηλώνει για αυτούς? Και ρωτώ ξανά εγώ ο ηλίθιος Μακάκας Έλληνας. Θα διαδηλώνατε αν 300 σεισμοπαθείς έκαναν απεργία πείνας και ζητούσαν να αποκατασταθούν οικονομικά (με οποιοδήποτε τρόπο)?? ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΤΕ ΡΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ? θημηθείτε πρώτα τον Έλληνα και τα προβλήματα του και μετά ασχοληθείτε με τους μετανάστες και τακτοποιήστε τους και αυτούς. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα - Είστε σπίτι σας με την οικογένεια σας, ωραία και καλά και ξαφνικά πιάνει φωτία ας πούμε το σαλόνι. Σηκώνεστε να αντιδράσετε, με κουβάδες, πυροσβεστήρες κτλ και ενώ είστε στη διαδικασί πυρόσβεσης, ακούτε βοήθεια απο το διπλανό σπίτι γιατί και ο γείτονας έχει πάρει φωτιά. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ? ΑΦΉΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ? ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ? ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ? Αν το καταλάβατε αυτό το παράδειγμα, τότε είμαστε σε σψστό δρόμο. Αν όχι, έχω και άλλο... Είστε σπίτι σας με την οικογένεια σας. Δυσκολεύεστε οικονομικά, το φαγητό με το σταγονόμετρο στο πιάτο. Ξαφνικά, μπαίνει ένας άγνωστος στο σπίτι, κάθεται όμορφα και καλά στο σαλόνι σας και απαιτεί να τον κάνετε μέλος της οικογένειας σας και φυσικά να τον ταίσετε. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ? ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ? Αν το καταλάβατε και αυτο το παράδειγμα, ε τότε πραγματικά είμαστε σε σωστό δρόμο. Με λίγα λόγια και σταράτα!

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ, ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ, (ΟΧΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ FREDDO CAPUCCINO)ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΩ ΧΑΛΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΕ, ΑΛΒΑΝΕ, ΑΦΡΙΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΕ!!! Μια χάρη μόνο. Μη με προκαλέσεις,μη με απειλησεις, μην απαιτήσεις. Θα σε βοηθησω ξένε γιατί και εγώ και εσυ κόκκινο αίμα έχουμε. Θα σου δώσω να φας, θα σε ντύσω, θα κάνω ένα τσιγάρο μαζί σου, θα καταλάβω τον πόνο σου! Αν με δεις με σκυφτό κεφάλι όμως, χαμένο,αγχωμένο, μη με ρωτησεις σε παρακαλώ. Όταν θα ειμαι εγω καλα ΘΑ ΕΡΘΩ ΕΓΩ ΝΑ ΣΕ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!

Παρακαλώ να δημοσιευτεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!