tromaktiko: «Καταστρέφ​εται» ο ιδρυτής του Facebook

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Καταστρέφ​εται» ο ιδρυτής του Facebook



Τι κοινό έχουν ο Σούπερμαν, ο Μαϊκλ Τζάκσον, η Μέριλιν Μονρόε      και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
 Οι πιο πολλοί από εσάς, χωρίς να το σκεφτείτε καν θα απαντήσετε      πως είναι όλοι τους δημόσια πρόσωπα, ωστόσο το κοινό τους στοιχείο      δεν είναι μόνο αυτό…
 Και οι τέσσερις προαναφερθέντες έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο      εμπόριο σε καρικατούρες. Κι αν οι τρεις πρώτοι, κατάφεραν να      κάνουν τρελές πωλήσεις σε όποια ράφια κι αν …ανέβηκαν, δε θα γίνει      το ίδιο και με τον ιδρυτή του Facebook, αφού η ίδια η εταιρία του,      απαίτησε να αποσύρει η M.I.C Gadget το κουκλάκι που απεικονίζει      τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
 Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όταν M.I.C. Gadget, είχε δώσει στο      εμπόριο προϊόν του Στιβ Τζομπς της Apple. Τώρα, οι ιθύνοντες      κινήθηκαν πιο προσεκτικά, αφού ονόμασαν το κουκλάκι τους Pocking      Inventor (Το Poke είναι λειτουργία του facebook). Ωστόσο ούτε αυτό      στάθηκε ικανό από το να αποτρέψει την παρέμβαση της εταιρίας      Facebook, η οποία με επιστολή από τη νομική φίρμα που την      αντιπροσωπεύει και έχει έδρα στην Κίνα, ζητά να αποσυρθεί το      κουκλάκι από το εμπόριο και να καταστραφεί το απόθεμα στις      αποθήκες.
 Αξίζει να σημειωθεί πως το κουκλάκι είχε ύψος 18 εκατοστών,      φορούσε blue jean και σααγιονάρες με φίρμα γνωστής αθλητικής      εταιρίας, ενώ συνοδευόταν από μια επιγραφή που κολούσε στο χέρι      του ομοιώματος, η οποία έγραφε Like, όπως στη γνωστή λειτουργία      του Facebook.
       

www.topeiraxtiri.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!