tromaktiko: iPad 2…να μείνουμε στο 1 ή να περιμένουμε το 3…?!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

iPad 2…να μείνουμε στο 1 ή να περιμένουμε το 3…?!



Τα αποκαλυπτήρια έγιναν και η Apple προσπαθεί για μια ακόμη φορά να ταράξει τα νερά στον χώρο των tablets με το δεύτερης γενιάς iPad.
Βέβαια η αλήθεια είναι πως όσοι περίμεναν οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης, υποδοχή για κάρτες SD ή ακόμα και USB (σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το ξέρουμε), θα απογοητευτούν.

Το ολοκαίνουριο iPad 2 λοιπόν είναι 33% λεπτότερο από το πρώτο μοντέλο: με πάχος 8,8 χιλιοστά είναι λεπτότερο ακόμα και από το iPhone 4. Είναι επίσης ελαφρύτερο και θα κυκλοφορήσει από την πρώτη στιγμή σε δύο χρώματα – λευκό και μαύρο. Στην καρδιά του βρίσκεται ένας ταχύτατος διπύρηνος επεξεργαστής Α5, με 2 φορές ταχύτερη CPU και 9 φορές καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά, ενώ ταυτόχρονα παραμένει ενεργειακά αποδοτικός για μηδαμινές επιπτώσεις στην αυτονομία. Για την ακρίβεια, η Apple υπόσχεται πως το iPad 2 θα αντέχει 10 συνεχόμενες ώρες χρήσης με μια φόρτιση. Όπως αναμενόταν, το iPad 2 διαθέτει πλέον δύο κάμερες: μια στην πρόσοψη για κλήσεις βίντεο και μία στην πίσω πλευρά για λήψεις φωτογραφιών και βίντεο (για αυτό και θα συνοδεύεται απ’ την εφαρμογή επεξεργασίας Photo Booth).

Παράλληλα, διαθέτει ειδικό καλώδιο για έξοδο HDMI που θα επιτρέπει ταυτόχρονα και την φόρτιση της συσκευής, ενώ η Apple σχεδίασε και ένα ειδικό μαγνητικό κάλυμμα για την οθόνη του iPad 2, που προσδίδει ελάχιστο πάχος και βάρος και διπλώνει, για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν stand για το γραφείο σου. Μαζί με το iPad 2 θα κυκλοφορήσει η έκδοση 4.3 του iOS, με σημαντικότερο χαρακτηριστικό τις βελτιωμένες επιδόσεις του Safari browser.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουν άλλον ένα χρόνο για να το πιάσουν στα χέρια τους, μιας και το όνομα της Ελλάδας έκανε την εμφάνισή του στο slide του Steve Jobs με τις 26 χώρες στις οποίες το iPad 2 θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου – πες 26 λόγω Εθνικής Εορτής…

Τα μοντέλα παραμένουν ίδια, δηλαδή 16GB, 32GB, 64GB τόσο στην έκδοση μόνο με Wi-Fi όσο και στην έκδοση 3G & Wi-Fi και στις ίδιες -τουλάχιστον για τις H.Π.Α.- τιμές (ξεκινούν απ’ τα $499).

Φυσικά ο Steve Jobs δεν παρέλειψε να αναφέρει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία του πρώτου iPad στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του iPad από τον Απρίλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010, ανήλθαν παγκοσμίως στα 15.000.000 κομμάτια – αριθμός που δίνει στην Apple ποσοστό μεγαλύτερο του 90% της αγοράς των tablets.


Πάντως, για να είμαστε ειλικρινής my men, είμαστε σε δίλλημα γιατί να σας πούμε ότι μας εντυπωσίασε το iPad2, ψέμματα θα σας πούμε. Να πάρουμε το iPad1 τώρα που θα πέσουν οι τιμές του, να πάρουμε το iPad2 να το παίζουμε μούρη ή να περιμένουμε το iPad3 που με αυτούς τους ρυθμούς σε κάνα εξάμηνο θα το παρουσιάσουν?

http://ministryofmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!