tromaktiko: Νέος υπερυπολογιστής από χιλιάδες PS3

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Νέος υπερυπολογιστής από χιλιάδες PS3



Επιστήμονες πληροφορικής δημιούργησαν έναν από τους μεγαλύτερους, ταχύτερους και οικονομικότερους υπολογιστές, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο PS3....
Ενώνοντας 1.716 Playstation 3, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα υπερυπολογιστή, ικανό να αναλύει τεράστιους όγκους φωτογραφιών για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, φωτογραφίες που συλλέγονται από αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Ο υπερυπολογιστής, ο οποίος έχει λάβει από το αεροπορικό επιτελείο την ονομασία Condor Supercomputer, κατατάσσεται ανάμεσα στους 40 ταχύτερους υπολογιστές του κόσμου. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το περασμένο έτος, από το εργαστήριο Rome Research Lab της Νέας Υόρκης και έκτοτε τείνει να γίνει η νόρμα στην αερο-παρακολούθηση, με το επιτελείο να ζητά περαιτέρω διεύρυνσή του για εκτεταμένη παρακολούθηση σε περισσότερες περιοχές.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι χειριστές του υπερυπολογιστή κινούν τις κάμερες με τρόπο που παρομοιάζει τα videogames! “Μέσα από τις πληροφορίες που παρέχει ο υπερυπολογιστής, μπορούμε να έχουμε μια ιδέα ακόμα και για πράγματα που θα συμβούν στο μέλλον” αναφέρει ο Mike Barnell, διευθυντής του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος, εννοώντας ότι τα videos που συλλέγονται από τα σήματα των ραντάρ μπορούν να γίνουν playback, ώστε να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε σε ένα συγκεκριμένο γεγονός -έκρηξη ή ακόμα και ενέδρα.

Ακριβώς όπως και σε ένα video game, οι χειριστες του Condor μπορούν να αλλάξουν προοπτική, να μεταφερθούν από την εναέρια άποψη στο έδαφος και να κοιτάξουν τριγύρω από κτίρια.

Σύμφωνα με υπεύθυνο του αεροπορικού επιτελείου, η επόμενη εφαρμογή του Condor θα είναι στην αεροδιαστημική.

ΠΗΓΗ: EXTRATECH.GR
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!