tromaktiko: Φως στο μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Φως στο μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη



Έχουν περάσει 123 χρόνια. Κι όμως το μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη παραμένει άλυτο, θαμμένο βαθιά στους φακέλους των μυστικών υπηρεσιών της εποχής... Η τελευταία προσπάθεια εξιχνίασης των εγκλημάτων του άγνωστου άνδρα έγινε το 1988, εκατό χρόνια μετά τις στυγερές δολοφονίες που διέπραξε.

Τότε σ’ έναν ανατριχιαστικό φάκελο του FBI, όπως αποκαλύπτει η Sun, ήταν συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες για το προφίλ και τη δράση του δολοφόνου, γνωστού ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Τα στοιχεία του φακέλου, ο οποίος αρχικά ήταν απόρρητος, ενώ πλέον είναι διαθέσιμος online, περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια το προφίλ του διαβόητου δολοφόνου.

Ειδικοί συμπεριφοριστές του Εθνικού Κέντρου για την Ανάλυση Βίαιων Εγκλημάτων του FBI, εξέτασαν διερευνητικά τις δολοφονίες των ιερόδουλων στην περιοχή Whitechapel, του ανατολικού Λονδίνου, σαν μια τελευταία προσπάθεια εξιχνίασης του μυστηρίου. Ο αρμόδιος ειδικός πράκτορας John E Douglas, ο οποίος μελέτησε τους φακέλους της Σκότλαντ Γκαρντ για τους φόνους, είπε: «Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης διέπραξε τους φόνους γιατί πίστευε ότι ήταν δικαιολογημένοι, καθώς αφαιρούσε αυτά που θεωρούσε περιττά από τα γυναικεία σώματα ως σκουπίδια». (Ο δολοφόνος ακρωτηρίαζε τις γυναίκες αφαιρώντας μήτρα και γεννητικά όργανα).

«Προέρχεται από οικογένεια όπου η μητέρα ήταν αυταρχική και ο πατέρας αδύναμος, ή εντελώς απών. Σύμφωνα με την πεποίθησή μας η μητέρα έπινε υπερβολικά κι απολάμβανε τη συντροφιά πολλών ανδρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει χωρίς φροντίδα και στοργή και να μην έχει ένα όμορφο και ασφαλές πρότυπο ενήλικα στη ζωή του.

Μεγαλώνοντας δημιούργησε στο μυαλό του μία ισχυρή φαντασίωση που περιλάμβανε κυριαρχία, σκληρότητα και ακρωτηριασμό γυναικών. Ως επάγγελμα θα επεδίωξε μία δουλειά που θα ήταν μόνος του και θα μπορούσε να εκτελέσει τις καταστροφικές του φαντασιώσεις.

Έφερε πάνω του ένα μαχαίρι μάλλον για αυτοπροστασία. Αυτή η παρανοϊκή του σκέψη είναι εν μέρει δικαιολογημένη λόγω των βιωμάτων του και της χαμηλής αυτοεκτίμησής του. Ήταν αναμενόμενο ότι ένας τέτοιος άνθρωπος θα είχε και κάποια σωματική ανωμαλία».

Όσον αφορά στις δολοφονίες, ο πράκτορας έγραψε: «Δεν ήταν τυχαίο ότι σκότωνε μόνο πόρνες, γιατί ήξερε πού και πότε θα τις βρει».
Tο FBI πίστευε ότι σταμάτησε να σκοτώνει όταν ο άνδρας στοχοποιήθηκε από τη Σκότλαντ Γκαρντ. Σύμφωνα με τον φάκελο, αποκλειόταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης να έχει αυτοκτονήσει μετά την τελευταία δολοφονία. Γενικώς, τέτοιου είδους δολοφονίες σταματούν μόλις ο δράστης νιώσει κοντά του τα ίχνη των Αρχών.

Το FBI «ξεσκόνισε» τον φάκελο του Αντεροβγάλτη 100 χρόνια μετά τη διάπραξη των δολοφονιών των πέντε ιερόδουλων, των Mary Ann Nichols, 43 χρονών, Annie Chapman, 47 χρονών, Elizabeth Stride, 44 χρονών, Catherine Eddowes, 46 χρονών, και Mary Jane Kelly, 25 χρονών. Οι πέντε γυναίκες είχαν ακρωτηριαστεί με φρικιαστικό τρόπο μεταξύ 31 Αυγούστου και 9 Νοεμβρίου 1888.

Αν και το μοναδικό επίσημο έγγραφο που υπάρχει σχετικά με τον δολοφόνο, δεν τον κατονομάζει, η βρετανική Sun, ανέλαβε 123 χρόνια μετά να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και να δώσει ένα όνομα στον δολοφόνο. Μέσα από λίστα ονομάτων που πρότεινε το FBI ως πιθανούς δολοφόνους, οι ειδικοί που στρατολόγησε η Sun, κατέληξαν σε δύο ονόματα αν και υπάρχουν ακόμη διαφωνίες στο ποιος από τους δύο μπορεί να είναι.

Aaron Kosminski

Γεννημένος στην Πολωνία, ο Kosminski ζούσε στην περιοχή και υπάρχουν στοιχεία ότι είναι ο πιθανός δολοφόνος στο Whitechappel. Μεταφέρθηκε σε άσυλο όπυο πέθανε το 1919.

Robert Mann

Ο ανατριχιαστικός υπάλληλος του νεκροτομείου ζούσε... μια ανάσα από το σημείο των δύο δολοφονιών,. Πέθανε το 1896.

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!