tromaktiko: Η Τουρκία επέκρινε τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ομπάμα σχετικά με τη σφαγή των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Η Τουρκία επέκρινε τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ομπάμα σχετικά με τη σφαγή των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας



Η Τουρκία επέκρινε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος με την ευκαιρία της 96ης επετείου της σφαγής των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μολονότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο "γενοκτονία".

"Οι δηλώσεις (του Ομπάμα) διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα. Γι'αυτό κρίνουμε ότι δημιουργούν πρόβλημα και εκφράζουμε τη λύπη μας γι'αυτές", ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να διευκολύνουν την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας, όχι να την περιπλέξουν", προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Ο Μπαράκ Ομάμα ζήτησε χθες από την Άγκυρα να αναγνωρίσει "πλήρως" τις σφαγές αυτές και καταδίκασε "τα τρομερά αυτά γεγονότα". Ωστόσο απέφυγε να χαρακτηρίσει "γενοκτονία" τις σφαγές των Αρμενίων. "Μια πλήρης και ειλικρινής αναγνώριση είναι προς το συμφέρον όλων μας", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ομπάμα, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ Ναμίκ Ταν εξέφρασε χθες "τη βαθειά λύπη του" για τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν "έναν λανθασμένο και ακατάλληλο μονομερή πολιτικό χαρακτηρισμό της ιστορίας".



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!