tromaktiko: Κάτω τα χέρια από το ταμείο ανεργίας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κάτω τα χέρια από το ταμείο ανεργίας



Αρκετές χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που κάθε χρόνο εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δεν ξεπερνούν τους οκτώ με εννιά μήνες και καταλήγουν κάθε καλοκαίρι στην ανεργία.
Ελάχιστοι από αυτούς, οι ποιο τυχεροί, θα καταφέρουν να λάβουν τελικά το επίδομα ανεργίας. Η προϋπόθεση των 125 ενσήμων που απαιτούνται ώστε να λάβει κάποιος την ελάχιστη επιδότηση των πέντε μηνών, είναι πάρα πολύ υψηλή για ένα συμβασιούχο εργαζόμενο. Αν συμπεριλάβουμε ότι κατά τον υπολογισμό των 125 ενσήμων δεν καταμετρούνται τα ένσημα των δυο τελευταίων μηνών εργασίας, η δυνατότητα λήψης του ταμείου με γίνεται πραγματικός Γολγοθάς.


Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης και της Τρόικας είναι να μειώσει ή και να καταργήσει τα κοινωνικά επιδόματα ―και μέσα σε αυτά και το επίδομα ανεργίας. Στις είδη υψηλές προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να πάρει ένας άνεργος ταμείο θα ενσωματωθούν επιπλέον εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά στοιχεία. Με εισοδηματικά κριτήρια που αφήνουν να εννοηθούν ότι θα είναι κοντά στα 6.500 ευρώ για ατομικό και 12.000 ευρώ για οικογενειακό εισόδημα και με περιουσιακά στοιχεία που ενδέχεται να θεωρείται ακόμα και η πρώτη κατοικία, το επίδομα θα το δικαιούνται ελάχιστοι εξαθλιωμένοι άνεργοι όπως ελάχιστοι δικαιούνται και σήμερα το επίδομα της πρόνοιας.

Καταγγέλλουμε τις όποιες προσπάθειες γίνονται για τη μείωση – κατάργηση του ταμείου ανεργίας. Το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών μαζί με τα Σωματεία Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Αποκλειστικών Νοσηλευτών-ριών Μακεδονίας και την Επιτροπή Ανέργων καλεί όλους του εκπαιδευτικούς και τους άνεργους της Θεσσαλονίκης στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 10π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Δωδεκανήσου. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν την κοινωνία σε σκελετωμένους ανθρώπους που θα τριγυρνούν ανάμεσα σε ερείπια. Απαιτούμε επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα που είμαστε άνεργοι χωρίς προϋποθέσεις και ίσο με 700 ευρώ.
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
Τηλ. 6950311149
Website: http://seae.terapad.com/
e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!