tromaktiko: Προς τον κάτοχο αναπηρικού αυτοκινήτου

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Προς τον κάτοχο αναπηρικού αυτοκινήτου



Αγαπητε κατοχε αναπηρικου αυτοκινητου....Αφορα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_2075.html
Μηπως δεν μας τα λες καλα ;

Γιατι θα πρεπει να τους δειξεις την ευρωπαικη καρτα σταθμευσης ΑΜΕΑ
για να σου ζητησουν συγνωμη ; Δεν σε βλεπουν ; Το προβλημα σου δεν το
βλεπουν η μηπως δεν εχεις εσυ το προβλημα και χρησιμοποιεις την καρτα
χωρις να ειναι μαζι σου ο δικαιουχος η χωρις να υπαρχει λογος ;

Εγω πριν βγαλω καρτα σταθμευσης ΑΜΕΑ ( γιατι αργησα να μαθω οτι υπαρχει τετοια καρτα ) μολις με εβλεπε ο κοσμος οχι μονο δεν μου μιλουσε ασχημα αλλα και με ρωτουσε αν θελω βοηθεια . Δυστυχως η ευτυχως το προβλημα των δικαιουχων φαινεται .

Επισης θα συμφωνησω με τον συντακτη του
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_901.html
οτι την καρτα την χρησιμοποιουμαι παντα για ξεχωριζουν οι πραγματικα εχοντες αναγκη απο τους εξυπνακηδες ... για να μην πω καμμια χειροτερη κουβεντα . Και δεν την χρησιμοποιουμαι για γλυτωσουμε το προστιμο στα πεζοδρομια , διπλοπαρκαρισματα , πλατειες και και ... που οι
περισσοτεροι που την κανουν χρηση η ειναι μαιμουδες αναπηροι η δεν ειναι καν δικαιουχοι γιατι δεν μπορω να φανταστω πραγματικο αναπηρο που κλεινει ραμπα ΑΜΑΕ η κλεινει πεζοδρομιο .

Και για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα . Ευρωπαικη καρτα σταθμευσης ΑΜΕΑ ( αυτο ειναι το πληρες ονομα της ) δεν δικαιουνται ολα τα αναπηρικα ( αδασμολογητα ) αυτοκινητα .
Δικαιουνται μονο αυτα που οι κατοχοι τους ειναι κινητικα αναπηρια (απο 67% και πανω) , οι τυφλοι και γενικα οι κατηγοριες που η παθηση τους δυσκολευει τις μετακινησεις του . Αυτα μπορει να τα οδηγησει μονο ο δικαιουχος η αυτος που εχει ορισθει σαν οδηγος με την προυποθεση οτι
επιβαινει και ο διακιουχος.
Επισης ευρωπαικη καρτα σταθμευσης ΑΜΕΑ δικαιουνται και οι κατοχοι μη αναπηρικων αυτοκινητων ( δηλαδη αυτοκιντητα που αγοραστηκαν κανονικα με ολους τους φορους ) απο την στιγμη που κατοχος τους εχει τις προυποθεσεις τις παραπανω κατηγοριας . Σε αυτα δεν υπαρχει κανεις περιορισμος στο ποιος θα το οδηγει και ανα ειναι μεσα ο δικαιουχος . Εξυπακουετε οτι και στις δυο παραπανω κατηγοριες κανουμε χρηση των προνομιων ( καρτα σταθμευσης , ελευθερη διελευση διοδιων ) μονο οταν επιβαινει ο δικαιουχος .

Ενας κατοχος αναπηρικου που δεν χρειαζεται την καρτα για να το απδειξει .
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!