tromaktiko: Πλωτές πόλεις

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πλωτές πόλεις



Σε έναν κόσμο όπου σχεδόν κάθε τετραγωνικό γης φαίνεται κατειλημμένο δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά να...
οδηγούμαστε να κατοικήσουμε στην θάλασσα. Το Lilypad είναι ο σχεδιασμός μιας ολόκληρης αυτόνομης πόλης η οποία βρίσκεται στον ωκεανό. Από πρώην στρατιωτικούς σταθμούς πάνω σε εξέδρες πετρελαίου υπάρχουν ήδη κατασκευές οι οποίες βρίσκονται μέσα στην θάλασσα.
Ένα από τα κλασικά παραδείγματα είναι οι πύργοι στην θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Βρετανίας. Τους είχαν χρησιμοποιήσει για να προστατευτούν από τις αεροπορικές επιδρομές στον παγκόσμιο πόλεμο πάρα πολύ. Εξακολουθούν να τους χρησιμοποιούν και τώρα αλλά για εμπορικό σκοπό. Άλλες κατασκευές στην θάλασσα έχουν μετατραπεί σε μικρά έθνη (όπως στην περίπτωση της Sealand) ή σε ξενοδοχεία ή σε μικρά θέρετρα.



Το ινστιτούτο Seasteading έχει οργανώσει έχει οργανώσει την συμμετοχή αρχιτεκτόνων και ερασιτεχνών σχεδιαστών για την κατασκευή πλωτών πόλεων. Ποιο λοιπόν θα είναι το μέλλον όσον αφορά τις πλωτές πόλεις; Είναι δύσκολο να απαντήσουμε. Πάντως υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιδέες για την ανάπτυξη τους αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό .


Ωστόσο όλο κα περισσότερες πλατφόρμες πετρελαίου έχουν εγκαταλειφθεί καθεμιά από τις οποίες θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και εκατοντάδες κατοικίες.




http://xsefoto.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!