tromaktiko: Όλη η αλήθεια για τους εποχικούς Πυροσβέστες

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Όλη η αλήθεια για τους εποχικούς Πυροσβέστες



Διαβάζω εδώ και μήνες τα σχόλια εποχικών πυροσβεστών κι ομολογώ ότι μου προκαλούν θλίψη κι αγανάκτηση ειδικά όταν...
αναφερόμενοι στην επικείμενη προκήρυξη για Πενταετείς Πυροσβέστες λένε ότι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν τους ανήκουν λόγω προυπηρεσίας κι ότι καλώς αποκλείονται άπειροι πολίτες από τον επικείμενο διαγωνισμό..!!!
Και πώς άραγε θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει αυτή την εμπειρία-προυπηρεσία ως εποχικός πυροσβέστης,αφού το κλαμπ των εποχικών πυροσβεστών κατέστη κλειστό για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ήδη από το 2003; Κι εξηγούμαι αμέσως:
Το 2003,προεκλογικό έτος για όσους θυμούνται,οι τότε κυβερνητικοί βουλευτές, εξασφάλισαν στους ήδη εργαζόμενους εποχικούς την πρώτη πενταετία συνεχούς επαναπρόσληψης στο Πυροσβεστικό Σώμα.Ψήφισαν το Π.Δ 124/2003 ΦΕΚ Α 108/8.5.2003 σύμφωνα με το οποίο "οι προσλαμβανόμενοι(εποχικοί),
προσλαμβάνονται εκ νέου στην Πυροσβεστική μέχρι και για πέντε(5)αντιπυρικές περιόδους". Ως κριτήρια πρόσληψης αναφέρονται:
1.εντοπιότητα
2.μακροχρονίως άνεργοι
3.έγγαμοι με τέκνα και
4.οι υποψήφιοι που ήταν εποχικοί πυροσβέστες στην Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν την ισχύ του παρόντος Διατάγματος,λαμβάνουν 80 μόρια για κάθε αντιπυρική περίοδο που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στις δύο αυτές Υπηρεσίες..!!!!
Αυτό που βλέπουμε δηλαδή είναι πριμοδότηση της πριμοδότησης ώστε να μην εισχωρήσει κανένας "ξένος".Από τα παραπάνω κριτήρια,καταλαβαίνει κανείς ότι δεν προτιμούνται νέα και μορφωμένα παιδιά με όρεξη και αντοχές αλλά αυτοί που πριν το 2003 είχαν καταφέρει με τον ένα ή άλλο τρόπο να τρυπώσουν σε Δασική ή Πυροσβεστική.Το σκάνδαλο συνεχίζεται το 2007 με το Π.Δ. 121/2007 ΦΕΚ Α 155/12.7.2007,το οποίο προβλέπει ότι "οι προσλαμβανόμενοι(εποχικοί) προσλαμβάνονται εκ νέου στην Πυροσβεστική μέχρι και για πέντε(5)αντιπυρικές περιόδους,το οποίο μπορεί να ! επεκταθεί μέχρι και δέκα(10)αντιπυρικές περιόδους,κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων...".
Και να ήθελε δηλαδή κάποιος πολίτης να προσληφθεί ως εποχικός πυροσβέστης δεν μπορούσε!Κι ας ήταν περισσότερο μορφωμένος,δυνατός,ορεξάτος,κατάλληλος.Πάντα προηγούνταν αυτοί που ήδη υπηρετούσαν ως εποχικοί και μάλιστα οι προ του 2003... Όσο πιο παλιά σκαλίζει κανείς τόσο περισσότερη βρωμιά ανακαλύπτει.
Και βέβαια να μην αναφέρουμε πολλά για τις υγειονομικές εξετάσεις των εποχικών τα προηγούμενα χρόνια μιας και φέτος,που για πρώτη φορά τους ζητήθηκε να προσκομίσουν απολυτήριο Στρατού,βρέθηκαν πολλοί με Ι3 ή Ι4!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!