tromaktiko: Αποκλειστική συνέντευξη! Κώστας Μυλώσης: Όλη η αλήθεια για τις "Δυτικές συνοικίες"! Διαλύθηκε για πάντα το δημοφιλές συγκρότημα;

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αποκλειστική συνέντευξη! Κώστας Μυλώσης: Όλη η αλήθεια για τις "Δυτικές συνοικίες"! Διαλύθηκε για πάντα το δημοφιλές συγκρότημα;



Είναι ο τραγουδιστής που όλοι αγαπήσαμε μέσα από το συγκρότημα "Δυτικές Συνοικίες" .Ο Κώστας Μυλώσης βρέθηκε στο νησί μας έχοντας στις αποσκευές του την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Καλλιτέχνης του Δρόμου»,για να την παρουσιάσει στο κυπριακό κοινό.

Ο Κώστας Μυλώσης μίλησε αποκλειστικά στο Onlycy.com και τον Μιχάλη Σταύρου σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες για την εμφάνιση του στο Friends Rock Bar ,για την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, για την συνεργασία του με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και λέει την άποψη του για τα ριάλιτι και όσους συμμετέχουν σε αυτά.
Ενώ αποκαλύπτει για πρώτη φορά όλη την αλήθεια για τις φήμες που θέλουν να βρίσκεται στα μαχαίρια με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος "Δυτικές Συνοικίες" και για το αν έχουν διαλυθεί οριστικά!

Στην Κύπρο στο Friends Rock Bar κοντά στους Κύπριους θαυμαστές σου που σε αγαπάνε πολύ,μετά από αρκετό καιρό για να παρουσιάσεις τα καινούργια σου τραγούδια.Πως αισθάνεσαι γι΄αυτό;
Καταρχάς αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρουσιάσω τα καινούργια μου τραγούδια στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Λεμεσό. Σε ένα αγαπημένο χώρο όπως είναι το Friends Rock Bar και στον φίλο μου τον Ευθύβουλο που κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ και το ξέρετε καλά.
Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να επικοινωνήσω μουσικά με όλους του φίλους που έρχονται για να μοιραστούμε αυτή την μουσική κατάσταση εδώ, την μουσική παρέα και φυσικά να υπενθυμίσω και με τα τραγούδια μου και την πορεία μου με τις Δυτικές συνοικίες αλλά να μοιραστούμε και τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών.Κάθε μου live είναι χαρά μου γι΄αυτό ζω, αυτό αγαπάω να κάνω και κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία είναι ότι καλύτερο για μένα.

Δυτικές συνοικίες! Τελικά τι έγινε με τις δυτικές συνοικίες γιατί πολλά ακούγονται ότι έχουν διαλυθεί, ότι έχουν τσακωθεί. Θέλω να μου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση και να δώσεις ένα τέλος σε όλες αυτές τις φήμες.
Έχουμε διαλυθεί αλλά δεν έχουμε τσακωθεί!(γέλια).Δόξα τω Θεό έχουμε άριστες σχέσεις, τα πάμε αρκετά καλά τουλάχιστο με την μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων. Τώρα αν χαθήκαμε και με κάποιους είναι λόγω υποχρεώσεων προσωπικών του καθενός. Το συγκρότημα αυτή την στιγμή έχει βάλει μια άνω τελεία λόγω δυσκολιών το να συνυπάρξουμε όλοι μαζί, με καθαρά προσωπικές υποχρεώσεις του καθενός, που τραβούσαν πίσω κάποια μέλη από το συγκρότημα. Ελπίζουμε στον μέλλον αν τα πράγματα είναι καλύτερα, ατομικά για τον καθένα να υπάρξει το συγκρότημα.
Αυτή την στιγμή κάνω την πρώτη μου ατομική προσπάθεια. Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα να ξαναρχίζεις από την αρχή ωστόσο είναι κάτι που με εξιτάρει και μου αρέσει πάρα πολύ και ελπίζω αν όχι να έχω την ίδια πορεία όπως είχα με τις Δυτικές συνοικίες τουλάχιστον ο κόσμος να με βλέπει ως ένα καλλιτέχνη που κάνει μια αξιοπρεπή πορεία τουλάχιστον, αυτό είναι το μέλημα μου και αυτό με ενδιαφέρει.

Ο λόγος που καθυστέρησες να βγάλεις την πρώτη σου προσωπική δουλειά ήταν γιατί ήθελες να έχεις τραγούδια που θα είχαν την ίδια ανταπόκριση, επειδή προερχόσουν από ένα συγκρότημα τις Δυτικές συνοικίες που ήταν ένα πετυχημένο συγκρότημα, που θα ήταν ισάξια με τις Δυτικές συνοικίες;

Σίγουρα ήθελα να είχα μια καλή επιλογή τραγουδιών γι΄αυτό και δεν έχω πολλά τραγούδια αυτή την στιγμή βγαίνω με τέσσερα μόνο τραγούδια, τα οποία θέλω να πιστεύω είναι αυτά που με εκφράζουνε απόλυτα σαν τραγούδια. Και το άλλο είναι ότι άργησα να βγάλω την προσωπική μου δουλειά γιατί.. Σίγουρα είχα προτάσεις και καθόλη την διάρκεια και την πορεία με το συγκρότημα να αφήσω το συγκρότημα και να κάνω μια πορεία μόνος μου δεν ήθελα κάτι τέτοιο, ειδικά όταν οι δυτικές συνοικίες ήταν και στο αποκορύφωμα τους. Είμαι ιδρυτής του συγκροτήματος οπότε είναι και δικό μου παιδί οι Δυτικές συνοικίες. Άρα ήθελα να πάει όσο μπορεί το συγκρότημα και όταν κάποια στιγμή που έφτασε αυτό που έφτασε, να το σταματούσαμε εμείς οι ίδιοι και όχι να μας επιβάλλει κάποιος άλλος να το διαλύσουμε το συγκρότημα.
Χαίρομαι που η επιλογή μου να κάνω σόλο καριέρα είναι αναγκαστική δηλαδή με το σταμάτημα του συγκροτήματος και μετά και γεροί ναμαστε ποτέ δεν ξέρεις κάποια στιγμή μπορεί να επανενωθούμε .Ελπίζω να γίνει.

Ο Κώστας Μυλώσης με τον Μιχάλη Σταύρου

Γιατί «Καλλιτέχνης του Δρόμου»;Από πού εμπνευστήκατε αυτό τον τίτλο;
Καταρχήν θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν και παρουσιάζουν την δουλειά τους έξω στο δρόμο και χωρίς να έχουνε σώνει και καλά τις ανέσεις που έχει ένας χώρος, μικροφωνική οτιδήποτε άλλο, παρά βρίσκουν αφορμή και με την κιθάρα τους με οποιοδήποτε έτσι μουσικό όργανο διαθέτουν να παρουσιάσουν την δουλειά τους έξω στον κόσμο.
Τους θαυμάζω πραγματικά, πράμα το οποίο θέλει κότσια να το κάνεις δεν είναι έτσι απλά ότι παίρνω την κιθάρα και παίζω. Η αφορμή ήταν οι στίχοι ενός πολύ καλού μου φίλου του Άκη του Βαλογιάννη που μου έφερε το τραγούδι αυτό. Πραγματικά με συγκίνησαν οι στίχοι. Έγραψα την μουσική και έτσι διάλεξα και τα υπόλοιπα τρία τραγούδια που είναι ο κιθαρίστας μου που είναι από Καβάλα και έγραψε τα άλλα τρία τραγούδια του δίσκου, το «Πες πόσα θες» στο οποίο έκανε φωνητικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, το «Απόψε θέλω να σε δω» και το «Πόσο πολύ σ΄αγαπάω».
Πως προέκυψε η συνεργασία με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και να είναι στα φωνητικά για ένα κομμάτι δικό σου;

Είναι τελείως φιλική η συμμετοχή του. Βρεθήκαμε σε ένα ωραίο μπαράκι που έχει στην Θεσσαλονίκη το «Δον Κιχώτης» και πίναμε τις μπύρες μας. Εκείνο τον καιρό ήμουνα στα τελειώματα του δίσκου έκανα την μίξη των τραγουδιών. Με ρώτησε μου λέει «Μικρέ τι κάνεις; Που βρίσκεσαι;» λέω έτσι και έτσι είμαι στο στούντιο αν έχεις μου λέει υλικό φέρε να το ακούσω να σου πω την γνώμη μου. Λέω πολύ ευχαρίστως, πραγματικά ένα βράδυ του πάω το cd που ήταν σχεδόν έτοιμο, το ακούει κλείνει τα μάτια όπως συνηθίζει, όταν ακούει κάτι καινούργιο. Ξεχωρίζει το «Πες πόσα θες» μου λέει αυτό το τραγούδι είναι εξαιρετικό θα κάνεις εκεί την τάδε φωνή, εκεί την δεύτερη, εκεί την τρίτη. Τελείως φιλικά του λέω Βασίλη θες να έρθεις να τις κάνεις εσύ του λέω; Και πολύ απλά ήρθε και έκανε τις φωνές, πάρα πολύ απλά. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι΄αυτό που έκανε και τον θαυμάζω πολύ γενικά και το ξέρει.

Η βάση σου είναι η Θεσσαλονίκη, η πόλη που ζεις, η πόλη που μεγάλωσες; Γεννήθηκες στο Παρίσι αν δεν κάνω λάθος;
Ναι στο Παρίσι γεννήθηκα, οι γονείς μου ήταν μετανάστες εκεί για δουλειά και καταγωγή από Θεσσαλονίκη βέβαια. Μένω ζω εργάζομαι Θεσσαλονίκη.

Θα ζούσες με την ίδια ευκολία σε κάποια άλλη πόλη; Και αν ναι σε ποια πόλη;
Στην Λεμεσό με μεγάλη μου χαρά! Ειλικρινά σας μιλώ δεν το λέω επειδή είμαι εδώ. Αυτό που συζητάμε κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ στην Λεμεσό είναι ότι μοιάζει πάρα πολύ η αύρα της πόλης με την Θεσσαλονίκη. Πρώτα απ΄όλα η θάλασσα! Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου σε μέρος μακριά από θάλασσα. Έρχομαι στην Λεμεσό και ανοίγει ψυχή μου νιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου, ειλικρινά θα έμενα άνετα εδώ πέρα. Και αυτό συζητούσαμε με τους συνεργάτες μου μόλις κατεβήκαμε από το αεροπλάνο, κάθε φορά είναι η ίδια κουβέντα . «Ε ρε θα μέναμε άνετα εδώ πέρα.» Standard!
Yπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία και στους ανθρώπους περισσότερο. Πιστεύω ότι όλοι όσοι κατοικείτε εδώ στη Λεμεσό είστε έξω καρδιά άνθρωποι και αυτό το βιώνω και στην καθημερινότητα με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι και τα βράδια-τρίτη φορά θα παίξω εδώ, είναι τι να σου πω χαίρεστε την ζωή και μπράβο σας! Δηλαδή σημαντικό.

Πως βλέπεις την δισκογραφία και γενικά τα νυχτερινά μαγαζιά στην Ελλάδα, αφού λόγω οικονομικής κρίσης ο Έλληνας δεν βγαίνει έξω όπως παλιά και δεν αγοράζει cd.Πως σε επηρεάζει εσένα ως άνθρωπο.οικονομικά;
Ωραία ερώτηση! Σίγουρα ζορίζομε και εγώ οικονομικά όπως και οι περισσότεροι Έλληνες και μην ξεχνάμε ότι πλέον τα πράγματα στην δισκογραφία είναι δύσκολα από ποια άποψη.Πλέον όλοι οι καλλιτέχνες χρηματοδοτούμε μόνοι μας τις δισκογραφικές μας δουλειές. Αυτό προϋποθέτει κάποιο κεφάλαιο που δεν περισσεύει δυστυχώς ειδικά για καλλιτέχνες όπως είμαστε εμείς που δεν ανήκουμε στις πίστες να το πω έτσι, στο λαϊκό χώρο. Ξέρουμε καλά ότι ο χώρος του λαϊκού τραγουδιού έχει σίγουρα περισσότερα χρήματα οπότε αυτό δυσχεραίνει περισσότερο το δικό μας το έργο. Ωστόσο πιστεύω είτε λίγο ή πολύ τον τρόπο μας και τον τόπο μας θα τον βρούμε. Εγώ χαίρομαι γιατί έχω την πολυτέλεια να το πω έτσι να έχω κυκλοφορήσει το πρώτο μου δίσκο και η συνέχει θα δείξει. Τι να σου πω.τα πράγματα έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολα και ως Δυτικές συνοικίες γιατί κανείς δεν μας πρόσφερε τίποτε. Ότι κάναμε σαν Δυτικές συνοικίες το δημιουργήσαμε μόνοι μας και με την αμέριστη αγάπη του κόσμου γιατί τον κόσμο τίποτε δεν θα κάναμε. Απλώς δεν είχαμε βοήθειες, ότι κάναμε το προσπαθήσαμε μόνοι μας. Στον ίδιο δρόμο εξακολουθώ να πορεύομαι δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Γνωρίζω τις δυσκολίες, γνωρίζω την κατάσταση πως έχει και δεν πτοούμε καθόλου! Προσπαθώ όσο μπορώ!

Και από εμφανίσεις; Που μπορεί ο κόσμος να σε απολαύσει στην Ελλάδα;
Σίγουρα στην Θεσσαλονίκη όπου είχα φέτος τον χειμώνα ένα αριθμό εμφανίσεων. Θα έχω άλλες 2-3 εμφανίσεις μέχρι να βγει η άνοιξη και το καλοκαίρι σκοπεύω να πάω σε όσα περισσότερα μέρη της Ελλάδας μπορώ. Με τους συνεργάτες μου ετοιμάζω τον σχεδιασμό της καλοκαιρινής μου περιοδείας .Ελπίζω να είμαι σε όσα περισσότερα μπορώ. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά θα το παλέψουμε όσο μπορούμε.

Ποια η γνώμη σου για το "Dancing with the stars" ή τo "Just the two of us", είδαμε πολλούς επώνυμους να τσαλακώνονται και να λαμβάνουν μέρος σε αυτά. Εσύ θα συμμετείχες αν σου γινόταν πρόταση;
Δεν ξέρω!Βασικά δεν θεωρώ ότι έχω ταλέντο στον χορό πρώτα απ΄όλα! (γέλια)Ωστόσο επειδή κάποια από αυτά νομίζω είναι και για φιλανθρωπικό σκοπό, είναι καλά που πάνε κάποιοι επώνυμοι. Και το αν τσαλακώνει κανείς την εικόνα του και τι έγινε στο κάτω-κάτω. Μου αρέσει που παίρνουν αυτό το ρίσκο αυτοί οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες που είναι από διάφορους χώρους και.δεν ξέρω!Δεν έχω ιδέα αν θα πήγαινα.Ειλικρινά σου μιλάω.Πάντως το βλέπω και εγώ και μ΄αρέσει που βλέπω διάφορους καλλιτέχνες απ΄όλους αυτούς τους χώρους να συγκεντρώνονται για ένα ωραίο σόου.

Πλέον ο εύκολος τρόπος για τα νεαρά παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν μια πορεία στο τραγούδι είναι το X-Factor, το Greek Idol όλα αυτά τα ριάλιτι, talent show τέλοσπάντων. Πιστεύεις σε αυτό τον δρόμο; Νομίζεις ότι θα κρατήσουν αυτά τα παιδιά στο πέρασμα του χρόνου;

Βασικά το όλο στήσιμο είναι για απλώς για να γίνει το ριάλιτι . Ωστόσο επειδή ευκαιρείς δεν υπάρχουν πάρα πολλές δεν κατακρίνω τα παιδιά που πάνε να ψάξουν την ευκαιρία τους να ζήσουν το όνειρο τους.Το θέμα είναι μετά τι γίνεται.Σίγουρα οι ευκαιρίες πρέπει να αρπάζονται όταν δίνονται,δεν το συζητάω.Εμείς βγαίναμε παράλληλα με το πρώτο Fame story.Υπήρχαν και τότε παράλληλες επιλογές και σε μας.Εμείς διαλέξαμε ένα άλλο δρόμο,όχι ότι ήτανε σώνει και καλά αυτός ο σίγουρος δρόμος.Έτυχε και μπορέσαμε μέσα απ΄τους παράνομους να βγούμε και εμείς.Δεν έχει σημασία.Το θέμα είναι μετά το πως μπορεί να διαχειριστεί κάποιος όλο αυτό ή αν τους αφήνουν να συνεχίσουν αυτό το πράγμα,δεν το ξέρω. Ξέρω ότι βγαίνουν πραγματικά μεγάλα ταλέντα μέσα απ΄αυτές τις εκπομπές.Δηλαδή αφήνουν και κάτι καλό, αφήνουν και μια παρακαταθήκη.Μπορεί να μην είναι όλοι,είναι μετρημένοι στα δάκτυλα κάποια παιδιά.Σίγουρα υπάρχει και καλό μην τα βλέπουμε όλα αρνητικά.
Αν ξεκινούσες τώρα θα λάμβανες μέρος σε ριάλιτι;
Δύσκολη ερώτηση!Δεν ξέρω να σου απαντήσω ειλικρινά γιατί οι συνθήκες αλλάζουν.Σίγουρα ξαναρχίζω απ΄την αρχή επειδή μ΄αρέσουν τα δύσκολα,θέλω σιγά σιγά να φτιάξω ότι είναι να φτιάξω και για την ατομική μου πορεία.Έτσι όπως είμαι τώρα,σε αυτή την κατάσταση που είμαι τώρα σίγουρα δεν θα πάω.Αλλά αν ήμουν δέκα χρόνια νεώτερος ίσως και να το σκεφτόμουνα.
















http://www.onlycy.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!