tromaktiko: Κλείνει προσωρινά η ΤΟΥΟΤΑ τα εργοστάσια στην Τουρκία

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κλείνει προσωρινά η ΤΟΥΟΤΑ τα εργοστάσια στην Τουρκία



H έλλειψη εξαρτημάτων, στον απόηχο της καταστροφής στην Ιαπωνία έχει χτυπήσει την παραγωγή της Toyota στην Τουρκία.
Η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στο ευρωπαϊκό εργοστασίων της, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στην Σακάρυα. Το εργοστάσιο παράγει τα μοντέλα "Verso" και ''Auris'' και απασχολεί 2.600 εργαζόμενους.
Η Toyota ανακοίνωσε την αναστολή της παραγωγής των ευρωπαϊκών εργοστασίων της, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, λόγω της σοβαρής έλλειψης ανταλλακτικών μετά τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία της 11ης Μαρτίου.
Τα περισσότερα από τα ανταλακτικά παρέχονται από την Τουρκία και την Ευρώπη, αλλά υπάρχει έλλειμμα εφοδιασμού στον αριθμό των μικρότερων εξαρτημάτων που έρχονται από την Ιαπωνία.
Η κατασκευαστρια εταιρεία αυτοκινήτων ανακοίνωσε ........σήμερα ότι θα σταματήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή σε πέντε μονάδες από την 21 Απριλίου έως και την 2 Μαΐου, περιλαμβανομένων των εργοστασίων συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην Τουρκία, την Βρετανία και την Γαλλία, καθώς στη Βρετανία και την Πολωνία που κατασκευάζουν μέρη κινητήρων.
Μετά την παύση, τα εργοστάσια θα λειτουργούν σε περιορισμένη ικανότητα από το Μάιο, ανέφερε το Associated Press.
Ο μέγεθους 9.0 ρίχτερ σεισμός και το τσουνάμι που επακολούθησε, καταστρεψε τμήματα εργοστάσιων στη βορειοανατολική Ιαπωνία, προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις για την Toyota και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναστείλει την παραγωγή αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική τον Απρίλιο.
Τα Ιαπωνικά εργοστάσια της εταιρείας θα αρχίσουν την παραγωγή σε ποσοστό 50 % από τα μέσα Απριλίου. Ο στόχος παραγωγής της Toyota στην Τουρκία, για το 2011 ανέρχεται σε 95.000 οχήματα.
Το εργοστάσιο της Toyota απασχολεί 2.600 εργαζόμενους, ενώ η βιομηχανία παραγωγής εξαρτημάτων για την Toyota στην Τουρκία εκτιμάται ότι απασχολεί άλλα 6.000.
http://holy-farmaki.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!