tromaktiko: Εμπρός όλοι μαζί για τα δικαιώματα της κατσαρίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εμπρός όλοι μαζί για τα δικαιώματα της κατσαρίδας



Έλεος πια με τα δικαιώματα των ζώων. Θα φτάσουμε στο σημείο η γιαγιά στο χωριό που θα πάει να σφάξει την κότα της ή την πάπια στρίβοντάς της το λαρύγγι να δέχεται καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά.
Η ερώτησή μου βέβαια εμένα είναι για ποια ζώα ισχύει ο νόμος για τα δικαιώματα των ζώων. Μόνο για αυτά με τις όμορφες φατσούλες (σκυλάκια γατάκια κτλ); Ή μόνο για τα ζωάκια από ένα
μέγεθος και πάνω (πχ από 30 εκατοστά). Άραγε τα δικαιώματα των αρουραίων και των κατσαρίδων δεν λαμβάνονται υπόψιν από όλους αυτούς τους φιλόζωους και από τον νόμο; Και πιστέψτε υπάρχει αρουραίος 30 εκατοστά!
Ξέρετε πόσο υποφέρει ένας αρουραίος όταν δηλητηριαστεί με ποντικοφάρμακο; Ή πως προκαλείται ο θάνατος στις κατσαρίδες με το AROXOL; Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με αργό και επώδυνο θάνατο!
Και ποιος άραγε θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα ακόμα μικρότερων οργανισμών όπως πχ τα κουνουπάκια και τις μυγούλες τώρα το καλοκαίρι από την ανθρώπινη βαναυσότητα που ξεσπά πάνω τους με τόσο φρικαλέες μεθόδους όπως της εντομοπαγίδας, που η μύγα κολλάει επάνω και μένει εκεί μέχρι να πεθάνει ή της συσκευής εκείνης που ψήνει ζωντανό όποιο κουνούπι περνά από μέσα του!
Ακόμα δε περισσότερο τι γίνεται με τα δικαιώματα ακόμα μικρότερων οργανισμών όπως τα καημένα τα ακάρεα ή τις ψείρες που θανατώνονται με απίστευτη ωμότητα κάθε μέρα με μέσα χημικού πολέμου!
Ακόμα παραπέρα τι γίνεται με τους μικροοργανισμούς (κολοβακτηρίδια μικρόβια κτλ); Γιατί δεν τα πιάνει και αυτά ο νόμος!
Ο ανθρώπινος παραλογισμός δεν έχει τέλος! Πρόβλημα υπάρχει όταν ένας άνθρωπος βασανίζοντας ένα μεγάλο ζώο προβάλει επάνω του συναισθήματα που κατά βάθος θα ήθελε να νιώσει κάνοντας τα ίδια σε ανθρώπους. Αλλά εκεί θα πρέπει να εξετάσουμε την ψυχική υγεία του "δράστη" σαν επίκεντρο του προβλήματος και όχι την παραβίαση ενός αυθύπαρκτου δικαιώματος στη ζωή.
Παρόμοιο πρόβλημα βέβαια (μπορεί και ποιο σοβαρό) υπάρχει και στην αντίθετη περίπτωση των vegeterians που δεν τρώνε ζωάκι όχι για κανένα άλλο λόγο (πχ νηστεία) αλλά μόνο γιατί το λυπούνται και κατά τη γνώμη τους θα έπρεπε όλος ο κόσμος να είναι έτσι και να κλείσουν τα σφαγεία ζώων! Με την λογική αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να επιβληθεί η χορτοφαγία και σε άλλα σαρκοφάγα ζώα (πχ σκύλοι,γάτες κτλ).
Πέρα όμως από αυτές τις ακραίες καταστάσεις, τι θα προκαλούσε στον καθένα από εμάς η είδηση ότι δίπλα σε ένα σφαγείο αιγοπροβάτων άνοιξε ένα σφαγείο πχ σκυλιών και γατιών (τονίζω με σκοπό την παραγωγή κρέατος);
Όλη αυτή η υπερβολή με τα δικαιώματα των ζώων είναι μια εκτροπή του πολιτισμού μας και δείχνει περισσότερο αποξένωση από την φύση παρά προσπάθεια υπεράσπισής της.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!