tromaktiko: Μέγας Αλέξανδρος

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μέγας Αλέξανδρος



Ο άνθρωπος που έγραψε αυτα τα πράγματα δεν εχει διαβάσει οτι ο Μέγας Αλέξανδρος στις πόλης που ειχε κατακτήσει οχι μονο διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό αλλα...
 αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/o-k_04.html

 έφτιαξε κτήρια και σχολεία (γιαυτο ειχαν παει μαζι του στην εκστρατεια οχι μονο στρατιωτες αλλα και δασκαλοι τεχνιτες κ.α)... Η μηπως δεν ξερει οτι ο Μ. Αλεξανδρος δεν πιεσε ΚΑΝΕΝΑΝ να αλλαξει θρησκεία? Εννοειτε οτι αυτος που ηταν ανυπακοή τους τιμωρουσε παραδειγματικα αλλα αυτα που διμιουργησε κανεις δν μπορει να τα αμφισβητήσει..!

Αναγνώστης

---------------------


Απλα να πούμε οτι απο τους λαους που υποδουλωσαν οι γερμανοι και οι τουρκοι (αναμεσα τους και εμεις οι ελληνες), δεν υπαρχει ουτε ενας που να δηλωνει απογονος των γερμανων και των τουρκων. Οι τουρκοι μας ειχαν υποδουλους 400 χρονια. Ο μ.αλεξανδρος, στις περιοχες που κατεκτησε, υπαρχουν ακομα και σημερα επαρχιες και μεγαλοι πληθυσμοι που δηλωνουν απογονοι του. Τη διαφορα την καταλαβαινεις φανταζομαι.


Αναγνώστης

---------------------

Δύο ερωτήσεις μόνο θα κάνω στην συντάκτρια της εν λόγω ανάρτησης:

1) Έχει υπόψιν της πόσοι Πακιστανοί και άλλοι λαοί της Ασίας δίδουν στα παιδιά τους το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Εγώ προσωπικά έχω γνωρίσει Πακιστανό εδώ στην Ελλάδα που τον φωνάζουν μάλιστα "Ξαν"!

2) Γνωρίζει κανέναν λαό, ο οποίος να υπέστη την κατοχή του Κεμάλ και του Χίτλερ, και να ονόμασε τα παιδιά του Κεμάλ ή Αδόλφο;
Αν ναι, να μάς τον πει!

Και τέλος μία σημείωση:
Δεν θα ξεχάσω ποτέ μία σκηνή που τυχαία είδα κάποτε σε ένα ντοκυμαντέρ, γυρισμένο σε εδάφη που είχε κατακτήσει ο Αλέξανδρος: μία γριούλα, ερωτηθείσα για το πώς θυμάται ο λαός της τον Αλέξανδρο, ανέφερε ότι σε εκείνον χρωστάει την ίδια της τη ζωή, γιατί έως τον ερχομό του ο λαός της συνήθιζε να πετάει στον γκρεμό τους ανθρώπους που είχαν γεράσει! Όταν έφτασε ο Αλέξανδρος, το απαγόρευσε αυτό το έθιμο. Εάν δεν το είχε κάνει, η γριούλα θα ήταν ήδη νεκρή!
Και το συγκλονιστικότερο δεν ήταν ούτε η βαρβαρότητα του εθίμου, ούτε η μεγαλοψυχία του Αλεξάνδρου, αλλά το γεγονός ότι την γνώση αυτή η γριούλα δεν την κατέκτησε από τα βιβλία αλλά από την προφορική παράδοση του λαού της (το ανέφερε η ίδια ), γεγονός που δείχνει πόση ήταν η ευγνωμοσύνη του λαού αυτού προς τον κατακτητή του ώστε να μένει ακόμα αισθητή 2.300 χρόνια μετά!

Αναγνώστης


------------------


Αγαπητή ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/o-k_04.html)

Κατανοώ ότι όπως όλοι οι "Νεοέλληνες" έχεις πέσει κι εσύ θύμα μιας απύθμενης μαύρης προπαγάνδας που θέλει τον Μ.Αλέξανδρο ανελέητο σφαγέα των λαών.Και φυσικά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμαθείας.Παρόλαυτα,δεν υπολόγισα ότι δε διαθέτεις και τη δέουσα κριτική σκέψη ώστε να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά ανάμεσα στη σφαγή αμάχων και άοπλων (γυναικοπαίδων και γερόντων)
και στον πόλεμο ανάμεσα σε τακτικούς κι εκπαιδευμένους στρατούς που το καθήκον τους είναι ακριβώς αυτό:Να μάχονται και να πεθαίνουν όπου και όποτε χρειαστεί για την προστασία της πατρίδος της εδαφικής και πολιτισμικής ακεραιότητος.Φυσικά αυτή τη διαφορά δεν σας την τονίζουν στο σχολείο επίτηδες όπως δεν λένε την αλήθεια και σε εμένα που αυτή τη στιγμή είμαι μαθητής.Εν πάση περιπτώσει οι σφαγές του Κεμάλ και του Χίτλερ αποσκοπούσαν στη φυλετική καθαρότητα.Η εκστρατεία του Αλεξάνδρου όμως είχε ως σκοπό την τιμωρία των Περσών που στο παρελθόν (Περσικοί Πόλεμοι) είχαν καταπατήσει την ελληνική γη και ατίμωσαν το μεγαλέιο της Ελλάδας. Και παρά την υπεροπλία τους (κάποιες πηγές υπολογίζουν τη στρατιωτική δύναμη των Περσών σε 2 εκ. άνδρες σε ξηρά και θάλασσα ) δεν κατάφεραν να την υποδουλώσουν.Προς αποκατάσταση της αληθείας λοιπόν να πούμε πως ο Αλέξανδρος ( με εκστρατευτική δύναμη 30.000 πεζών και 5.000 ιππέων ) κατάφερε να υποτάξει την πανίσχυρη Περσική αυτοκρατορία (επί της ουσίας με 3 μάχες Γρανικός,Γαυγάμηλα,Ισσός) ώστε πολλές φυλές του περσικού κράτους τον υποδέχτηκαν ως λ! υτρωτή.Ο ίδιος φέρθηκε εντιμότατα! στους νέους πολίτες τους οποίους αναγνώριζε ως ίσους με τους Έλληνες.Πιθανότατα να ξεπέρασε το μέτρο σε κάθε περίπτωση όμως έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία της Ρωμαϊκής και μετέπειτα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.Η τελευταία λειτούργησε κυριολεκτικά και μεταφορικά ως κυματοθραύστης για τις ορδές των Ασιατών και συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της Ευρώπης όπως την γνωρίζουμε σήμερα.Αν λοιπόν θεωρείται σφαγέας ένας άνθρωπος που έμαθε στον αδαείς και δουλοπρεπείς της Πέρσες (και όχι μόνο ) να μιλούν την πλουσιοτέρα των γλωσσών και να μην νυμφεύονται τις μανάδες και τις αδερφές τους και σε αυτόν οφείλουμε το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν πλημμυρίστηκε από σχιστομάτηδες και Μογγόλους (οι οποίοι περιορίστηκαν στα βοριοανατολικά κυρίως τμήματα αυτής) τότε τι πρέπει να θεωρήσουμε ότι ήσαν φυσιογνωμίες όπως οι προαναφερθείσες.

Αναγνώστης


----------------------



Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου , Χίτλερ και Κεμάλ. Ο Κεμάλ έσφαξε χιλιάδες Έλληνες και μη Τούρκους, την εποχή που ο ελληνικός στρατός είχε πάψει να είναι απειλή αφού αποχώρισε από την Μ.Ασία. Ήθελε να δημιουργήσει "καθαρό" έθνος όπως έλεγε. Ο Χίτλερ έσφαξε ακόμα περισσότερους σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων και είχε σαν παράδειγμα τον Κεμάλ όπως έλεγε, όχι τον Μ.Αλέξανδρο, ο λόγος? Ήθελε να δημιουργήσει την Άρια φυλή. Ο Αλέξανδρος έσφαξε όσους στάθηκαν απέναντι του στο πεδίο της μάχης όχι όπως έκαναν οι σφαγείςΑλεξάνρου καθώς 50.000 στρατός "δεν πουλάει τσαμπουκά" σε 70.000.000 Πέρσες, Αιγυπτίους, Ινδούς κτλ πολίτες και στρατιώτες, ουδεμία σχέση λοιπόν. Ο Αλέξανδρος πήγε για 2 λόγους στην Περσία , να σβήσει από τον χάρτη την Περσική ηγεμονία και όχι τον λαό ή τον πολιτισμό των Περσών και να ενώσει τις δύο κουλτούρες και πολιτισμούς σε έναν Ελληνο-περσικό , ήταν ο πρώτος διεθνιστής και ο μόνος Έλληνας που θεωρούσε του Πέρσες ίσους απέναντι στους Έλληνες την εποχή που "πας μη Έλλην βάρβαρος", αυτός ήταν και ο λόγος που οι στρατηγοί του διαπληκτίζονταν μαζί του συνεχώς. Η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού έγινε κατόπιν. Καλό θα ήταν να μην μεταφέρουμε τα λόγια "άλλων" σαν φτηνά φερέφωνα αλλά να ψάχνουμε την Ιστορία σε βάθος. Δεν ονομαστικέ Great Alexander γιατί ήταν σφαγέας... 

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!