tromaktiko: Επαναστατικό τεστ κατά του καρκίνου του εντέρου

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Επαναστατικό τεστ κατά του καρκίνου του εντέρου



Το νέο τεστρ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 60 εκατομμυρίων στερλίνων μέσα στην επόμενη 4ετία...Ένα νέο τεστ για τον καρκίνο του εντέρου αναμένεται να δώσει ζωή σε τρεις χιλιάδες ανθρώπους το χρόνο και ήδη για αυτό το λόγο πήρε το "πράσινο φως" για τη συνέχιση των δοκιμών από την αρμόδια επιτροπή της Βρετανίας.

Το νέο αυτό τεστ ονομάζεται ευέλεκτικη σιγμοειδοσκόπηση και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα αντικαταστήσει την επίπονη διαδικασία της κολονοσκόπησης. Με αυτή τη νέα μέθοδο οι γιατροί θα μπορούν να δουν το τοίχωμα του εντέρου και να απομακρύνουν τυχόν όγκους που αργότερα ενδεχομένως να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Ο επικεφαλής του Cancer Research UK δηλώνει πως πρόκειται για ένα επαναστατικό τεστ που δίνει τη δυνατότητα της μείωσης των περιστατικών του καρκίνου του εντέρου κατά ένα τρίτο και τον αριθμό των θανάτων κατά σχεδόν το μισό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του εντέρου είναι η δεύτερη αιτία θανάοτυ από όγκους στη Βρετανία και μόνο το 2008 πέθαναν 16.259 άνθρωποι ενώ διαγνώστηκε σε 39.991.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!