tromaktiko: Πρόταση για ειρηνική επανάσταση

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πρόταση για ειρηνική επανάσταση



Κύριε Θεοδωράκη βλέποντας τη συνέντευξη σας, αναφερθήκατε για μια ειρηνική επανάσταση και με βάση αυτού του καλέσματος δράττομαι της ευκαιρίας να καταθέσω μια ιδέα για να ξεμπερδεύουμε επιτέλους από αυτό το καρκίνωμα.
 Κύριε Θεοδωράκη είστε από τους λίγους πνευματικούς ανθρώπους που μιλούν εναντία σε αυτό το καθεστώς. (Αναρωτιέμαι που κρύβεται ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος και δεν βγαίνει να κάνει ούτε μια δήλωση, για την φτώχεια και την δυστυχία που αντιμετωπίζει ο λαός) Όμως είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι που συντάσσονται μαζί με όλους εμάς και εσάς. Είναι καιρός λοιπόν να ξεκινήσετε επαφές με καλλιτέχνες, πρόσωπα των τεχνών και των γραμμάτων για να διοργανωθεί μια συναυλία στο σύνταγμα, με την απαίτηση, αυτή η κυβέρνηση να φύγει γιατί είναι ανεπιθύμητη πλέον από τον λαό.
Και να είστε σίγουρος πως από όλη την Ελλάδα ο κόσμος θα έρθει στο σύνταγμα εκεί που κάποτε υπήρξε δημοκρατία. Από στόμα σε στόμα από το ιντερνέτ και τα sms η είδηση πως ο Θεοδωράκης διοργανώνει συναυλία, καλώντας τον κόσμο να ενωθεί, φέροντας απλά σημαίες ελληνικές και όχι κομματικές η συνδικαλίστηκες. Να ενώσει την φωνή του την ψυχή του με εσάς για μια δίκαιη απαίτηση. Την επαναφορά της δημοκρατίας της ευνομίας και της ριζικής κάθαρσης!
Είμαι σίγουρος πως αυτό που είχε γίνει τότε με τις ταυτότητες και το ένα εκατομμύριο κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο σύνταγμα δεν θα ναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα κάνετε εσείς! Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι διπλάσιος και η φωνή του κόσμου με έναν αξιοζήλευτο παλμό θα τραντάζει με την δύναμη της ψυχής του, συθέμελα την βουλή. Αναγκάζοντας αυτούς που μας έφεραν ως εδώ να παραιτηθούν. Κάθε λεπτό που περνάει κάθε ώρα χάνονται ψυχές από αυτοκτονίες και άλλες τόσες μένουν στο δρόμο άστεγες μην έχοντας την δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Είμαι σίγουρος πως η καρδιά σας και ψυχή σας δεν το αντέχει αυτό. Το ξέρω Μίκη πως πονάς να βλέπεις αυτόν τον χιλιο βασανισμένο λαό να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στον εξευτελισμό. Στην επαιτεία και στη δυστυχία.
Καιρός να πορευτούμε στο σύνταγμα σε μια ειρηνική επανάσταση που θα γίνει με μια συναυλία που θα κρατήσει ώρες αν όχι ημέρες!
Μας έμαθαν από μικρά πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Και όμως μπορεί. Η σπίθα πρέπει να ανάψει μια φλόγα που θα φωτίσει τον κόσμο. Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την υφήλιο. Γιατί το σίγουρο είναι πως η υφήλιος οδηγείται σε έναν καινούριο μεσαίωνα κάτω από την σκλαβιά του χρέους. Και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί με καμιά δύναμη.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!