tromaktiko: Απάντηση στο 300.000 δημοσιοι υπάλληλοι πρεπει να απολυθούν ΣΗΜΕΡΑ αν θελουμε να επιβιωσουμε

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Απάντηση στο 300.000 δημοσιοι υπάλληλοι πρεπει να απολυθούν ΣΗΜΕΡΑ αν θελουμε να επιβιωσουμε



Έχω να σχολιάσω πως είναι μια εντελώς εμπαθή και κακόβουλη άποψη...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/300000.html#more
Όλα αυτά που λες από που προκύπτουν; το νούμερο 300000 από που το έβγαλες; εντελώς ακατανόητη η στάση σου. Το πρόβλημα του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και τα ακριβά προϊόντα.
Ή πολιτεία οφείλει άμεσα να επιβάλλει τις επιχειρησιακές συμβάσης στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα. Προκειμένου οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους επιβάλεται η μείωση των μισθών στις επιχειρήσεις ώστε να βελτιωθούν τα έσοδα των εταιριών με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν επιτέλους επενδύσεις καθώς και αύξηση των κρατικώς εσόδων. Οι περικοπές δαπανών δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο σε παράταση της ύφεσης, μείωση των εσόδων, σε νέα μείωσει δαπανών κλπ, μέχρι φυσικά την κατάρευση των πάντων. Το πρόβλημα μας λοιπόν δεν είναι τόσο η ύπαρξη των δημοσίων υπαλλήλων αλλά η αντιμετώπιση της παθογένειας στον ιδιωτικό τομέα (π.χ φοροδιαφυγή, συναλαγές κάτω από το τραπέζι με τους πολιτικούς και τους κουμπάρους τους, οι στημένοι και υπερ-κοστολογημένοι διαγωνισμοί για δημόσια έργα, η πώληση αγαθών στο δημόσιο με 6-7 φορές περισότερο από τον ιδιωτικό τομέα, η υψηλή φορολογία, οι υπερογκες ασφαλιστικές εισφορές κλπ.). Το πρόβλημα μας λοιπόν είναι η μη σωστή λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.
Αλλαγή τώρα

Αναγνώστης

---------------------


Εσεις φωστήρες που διερωτάστε γιατι δεν απολύουν απο το δημοσιο για να σωθει η χωρα...εσεις που θελετε μονο δικαιωματα και να σωσετε την χωρα με πλατες αλλου ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα να δωσετε τους ιδιωτικους μισθους σας στο ταμειο για το χρεος.ολοι γινατε ειδικοι κωθονια το παιζετε και μορφωμενοι.το δημοσιο ειναι κατοχυρωμενο απο το συνταγμα και το συνταγμα ειναι πανω απο ολα το ξερει καλα η κυβερνηση αυτο.το δημοσιο ειναι το βαθυκρατος παρτε το αποφαση.

Αναγνώστης
 -----------------------

Καλώς η κακώς ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι μεγάλος. Φυσικά και μπορεί να εργοδοτούσε περισσότερους από όσους έπρεπε φυσικά και κάποια "golden boys" στο δημόσιο αμοίβονταν πολύ παραπάνω από ότι έπρεπε.Αλλα αντί να ξεπουλάμε τις επιχειρήσεις μας μήπως θα έπρεπε να απλά να μπουν κανόνες και να τις αλλάξουμε; Επιχειρήσεις με σχεδόν η με πλήρη μονομπωλιακή πελατεία να πουλιούντε;;; Γιατί; Γιατί είμαιστε ανήκανοι να τις διαχειριστούμε;;;! Δεν μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία και τακτική ούτε καν για το καλό μας; Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Για ποιό λόγο; Γιατί τα λεφτά σας αντί να πηγαίνουν στο δημόσιο να πηγαίνουν στα ξένα και στα ιδιωτικά συμφέροντα;; Γουστάρεις τώρα δηλαδή που τα λεφτά σου από τον οτέ πάνε στους Γερμανούς; Σε τι ωφελείτε ο ανταγωνισμός και ο καταναλωτής όταν αντί να δημιουργούντε νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις και να αναπτύσονται οι υπάρχουσες, πωλούντε μονοπωλιακοί κολοσσοι σε ξένα και ιδιωτικά συμφέρονται. Όταν αντί τα λεφτά των καταναλωτών να πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία, να πηγαίνουν στ ις τσέπες των ιδιωτών. Αντί να ζητάτε να βελτιωθούν οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, να μεγαλώσουν οι μισθοί και εεπιτέλους να φτάσουμετα τα ευρωπαϊκά επίπεδα κάποια στιγμή, ζητάτε να γίνουν απολύσεις, να γίνει το δημόσιο τα ίδια σκατά με τον ιδιωτικό τομέα (στην Ελλάδα), να καταργηθούν και να καταπατηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και να ξεπουληθούν και μάλιστα κοψοχρονιά όλες οι δημόσιες επιχειρήσες. Επειδή δεν υπαρχουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα λόγο υποτιθέμενης έλειψης εμπιστοσύνης των επενδυτών να απολύσουμε και αυτούς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα!!! Να γίνουμε η χώρα της μιζέριας της ανεργίας και της πίνας!!! Κάντε την ελλάδα Αλβάνια και μάλιστα πριν 10 χρόνια. Πάτε καλλά μωρέ; Τους Ισπανούς τους είδατε; Δεν σας συγκινούν εσάς τέτοια πράγματα ε; Σιγά μην μείνετε έξω στον ήλιο σε μια πλατεία μες στον ήλιο να διαμαρτηρηθείτε ειρινικά. Καθήστε στον καναπέ σας πίνοντας καφεδάκι πείτε και τίποτα να περάσει η ώρα και αφήστε και 500 ανεγκέφαλους να σπάσουν την Αθήνα και να λένε πως αγωνίζονται και διαμαρτήρονται για σας.

Ένα πολύ προβληματισμένος φοιτητής.
 Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!