Να προσθέσω με αφορμή το άρθρο σου ότι δεν υπάρχει μέριμνα διευκόλυνσης όσων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της "υποχρεωτικής παιδείας" (ποιός νοιάζεται για όσους εφήβους-παιδιά τα παρατούν πριν ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους; Ούτε γονείς, ούτε εκπαιδευτικοί χρεώνονται την ευθύνη). Υποχρεωτικά μη-εφαρμόσιμη, λοιπόν. Και άντε και κάποιου του έτυχε στραβή, τα παράτησε κάπου στο ενδιάμεσο, είναι 20, ή 25 χρονών μετάνιωσε για την απόφασή του ή οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες ώστε να συνεχίσει... Πάλι πρέπει να συνεχίσει από ! εκεί που τα παράτησε. 2 χρόνια γυμνάσιο, δηλαδή (με το σύστημα των ΣΔΕ) και βάλε 3 χρόνια Λύκειο ενώ μπορούσαν να ισχύουν θερινά τμήματα για όσους ήθελαν να βγάλουν όσα η "υποχρεωτική παιδεία" στάθηκε ανίκανη να τους προσφέρει στο διάστημα που ήταν ανήλικοι και -υποτίθεται- ότι κάποια μορφή κηδεμονίας (γονεϊκή πρωτίστως, σε αποτυχία της οποίας θα έπρεπε να παρέμβει η πολιτεία, αφού είχε ενημερωθεί από τους υπεύθυνους καθηγητές, άλλο βιολί αυτό).
Μπράβο για την αποφοίτησή σου από το Λύκειο, φαντάζομαι ότι δουλειά και σχολείο δεν ήταν εύκολος συνδυασμός, και σε συγχαίρω από καρδιάς. Μην πτοείσαι, και δες πώς θα μπορέσεις να διορθώσεις αυτό που συνέβει (του χρόνου ίσως;).
Μην ξεχνάς ότι όταν αδειάζεις το "πορτοφόλι" στο μυαλό σου (κοινώς επενδύεις χρήμα, χρόνο και κόπο στην εκπαίδευσή σου) κανείς δεν μπορεί να σου κλέψει τους κόπους σου. Όπως και να'χει, μην τα παρατάς!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ