tromaktiko: Μια έρευνα για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μια έρευνα για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών



Πρόσφατα για λογαριασμό μιας εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών, της Crucial Technology, διενεργήθηκε μια έρευνα...
ανάμεσα σε 1000 χρήστες ηλεκτρικών υπολογιστών, ηλικίας 16 έως 70, σε Αμερική, Αγγλία και Γαλλία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από το 50% θεωρούσε ότι οι υπολογιστές τους έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Σε γενικές γραμμές όμως οι περισσότεροι χρήστες μετά το πέρασμα 4 ετών αντικαθιστούν με ένα νέο μοντέλο τον προσωπικό τους υπολογιστή.

Επιπλέον εξετάστηκαν οι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες αναβάθμιζαν το σύστημα τους ή ακόμα αγόραζαν καινούργια εξ' ολοκλήρου μονάδα. Οι περισσότεροι δε, θα προέβαιναν σε κάποια νέα αγορά για λόγους υπολογιστικής δύναμης και ταχύτητας που θα προσέφεραν τα νέα μοντέλα. Πέραν των απαιτήσεων ορισμένων προγραμμάτων περισσότερης υπολογιστικής ισχύς, υπάρχουν και άλλες αιτίες που μπορούν να κάνουν τον υπολογιστή μας να φαίνεται αργός, όπως η πληρότητα του σκληρού δίσκου μας, εγκαταστάσεις περιττών προγραμμάτων, καθώς και παρουσία ιών και διαφόρων κακόβουλων προγραμμάτων. Με λίγα λόγια θα μπορούσατε να δείτε τον υπολογιστή σας να «τρέχει» πάλι απλά με την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, επανεκκινήσεις των υπολογιστών, καθώς και να πραγματοποιούν συχνά ελέγχους για ύπαρξη ιών. Όσο περίεργο και αν ακουστεί, οι περισσότεροι τελικά αντικαθιστούσαν τον υπολογιστή τους γιατί δεν τους άρεσε κάτι ιδιαίτερα πάνω στον υπολογιστή.

Το 49% πίστευε πάντως ότι με μία επέκταση στη μνήμη του υπολογιστή θα φαινόταν διαφορά στη συμπεριφορά του υπολογιστή, ανεξαρτήτως του πόσο ελεύθερο σκληρό δίσκο είχαν. Τέλος το 35% των ερωτηθέντων φοβούνται σε μεγάλο βαθμό να πραγματοποιήσουν μόνοι τους την οποιαδήποτε αναβάθμιση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!