tromaktiko: Απάντηση στον ηγούμενο Ιγνάτιο και στους υπόλοιπους αναγνώστες στα περί θεού ύπαρξης

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Απάντηση στον ηγούμενο Ιγνάτιο και στους υπόλοιπους αναγνώστες στα περί θεού ύπαρξης



Αγαπητέ λειτουργέ της "ορθόδοξης πίστης" ηγούμενε Ιγνάτιε του μοναστηριού Μπετσαχούρ, αναφορικά με το άρθρο σου http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3896.html θέτω κάποια ερωτήματα και κάποιες διαμαρτυρίες και σε προσκαλώ να απαντήσεις.

1. Ο σύνδεσμος που παραθέτεις για το blog orthodoxos στο τέλος του άρθρου, δε λειτουργεί. Με αναζήτηση στο google κάτι γίνεται, αλλά πάλι μπερδεύεται το πράγμα.
2. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες λέξεις κλειδιά και χρειάζομαι λέξεις στα αγγλικά για να ψάξω στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το συμβάν.
3. Πιστεύεις ότι θα δεχτούν οι ιερείς και όλοι οι εργαζόμενοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα το κράτος να σταματήσει να τους πληρώνει;
4. Είναι ή όχι ρατσισμός απέναντι μου να με χαρακτηρίζετε "άθεο" τη στιγμή που δεν διακατέχομαι από καμία "πίστη" χωρίς λογική, δηλαδή να με ορίζετε σύμφωνα με τη δική σας θεώρηση των πραγμάτων; που είναι το δικαίωμα μου στην ελευθερία πεποιθήσεων και αντιλήψεων όταν εγώ ορίζω τον εαυτό μου ως "άνθρωπο" αλλά για σένα αυτομάτως κατηγοριοποιούμαι και αυτομάτως περιθωριοποιούμαι με τα δικά σου στεγανά, ότι δηλαδή όποιος δεν έχει θρησκεία είναι "άθεος"; Δεν θα έπρεπε να διεκδικήσουμε και μάλιστα με κάθε νόμιμο μέσο να σταματήσουν όσοι έχουν θρησκεία να μας περιθωριοποιούν έτσι; θα αναφερόσουν σε κάποιον μαύρο άνθρωπο -ακόμη και μπροστά του- ως "μαύρος" ή "μαύρε", ή "εσύ είσαι μαύρος, εγώ λευκός";
5. Μια απάντηση -επιτέλους- σοβαρή, τεκμηριωμένη, γιατί δεν είσαι μουσουλμάνος ή σιντοϊστής αν όχι από στατιστική τυχαιότητα γέννησης στην χώρα που λέγεται Ελλάδα; Γιατί δεν είναι ο "Αλλάχ" ο "μόνος" "αληθινός" θεός και είναι ο δικός σου;
6. Πως ονομάζεσαι κανονικά, γιατί δεν χρησιμοποιείς το κανονικό σου, ολόκληρο όνομα;

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝΤΕΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ

1. Δεν έχετε καμία ιδέα πόσο δύσκολο είναι να κατανοείς ότι μετά από μερικές δεκαετίες η καρδιά θα σταματήσει και μετά από λίγες ημέρες σκουλήκια και μύκητες θα αρχίσουν να σε αποσυνθέτουν. Και από πάνω να πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό. Ζείτε στην εντελώς παράλογη αναπόδεικτη φαντασιακή παραδοχή ότι "θα ζείτε μετα τον θάνατο". Εσκεμμένα απορρίπτετε αυτό το βάρος, είστε φυγόπονοι και δειλοί να αντιμετωπίσετε την πικρότερη αλήθεια. Επιπλέον, μας παρέχετε χρόνια τώρα την ίδια ξεφτισμένη ξύλινη δικαιολογία "η πίστη δεν είναι θέμα λογικής" πάντα μα ΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, την ώρα που (βλ. 2):
2. Η επιστήμη με όσα προβλήματα, όσες αγκυλώσεις έχει, με όσο κακό κι αν προκάλεσε όπου το προκάλεσε, παρέχει απαντήσεις, λύσεις, διευκολύνσεις. Κάθε εκατονταετία και καλύτερα, στον 21 αιώνα κάθε χρόνο και καλύτερα. Δεν έχετε πλέον ούτε καν δικαιολογία να επιχειρηματολογείτε για το εγγύς σύμπαν, χάριν σε λογικούς συστηματικούς ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για να μας προσφέρουν αυτή τη γνώση, απαντήσαμε πλέον σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα του τι είναι εκεί πέρα (λ.χ. αντι-ύλη), ερωτήματα που ακόμα και ο Κοπέρνικος είχε όταν έβλεπε με τα τηλεσκόπια του αυτά τα "μαγικά" πράγματα, αλλά μην μπορώντας να τα κατανοήσει δεν στρεφόντας στην θρησκεία, απλά δούλευε περισσότερο για να δώσει απαντήσεις. Αυτές ήρθαν 2 χιλιετίες μετά, ΗΡΘΑΝ ΟΜΩΣ (βλ. 3 για συνέχεια):
3. Εν αντιθέσει όλα τα μυθολογικά φαντασιακά γεγονότα που προέβλεπαν αρκετές θρησκείας περί τέλος κόσμου και αρμαγεδώννων και αποκαλύψεων, δεν ήρθαν ποτέ. Από στατιστική τυχαιότητα δεν είσαι Αιγύπτιος που πριν από σένα είχε σταύρωση και ανάσταση του "δικού του σωτήρα", χριστιανέ. Η κλοπή πνευματικής "ιδιοκτησίας" από τότε υπήρχε. Από στατιστική τυχαιότητα και άλλους παράγοντες "έπεσε" ο αιγυπτιακός πολιτισμός και έτσι τώρα αντί για αγάλματα ανθρωπόμορφων γατιών προσκυνάς εικόνες με γενειοφόρους.
4. Να τελειώσει επιτέλους αυτή η φοβία καταδίωξης που έχετε. Έχετε το ελεύθερο να πιστεύετε ότι θέλετε, κανείς δεν σας το στερεί ούτε έχει αυτήν την πρόθεση. ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ, έχω κάθε δικαίωμα να σας κατηγορώ και να αγωνίζομαι να μην ξαναπάρει η εκκλησία ούτε ένα ευρωσεντ. Επίσης, άμεση κατάργηση προσευχής στα σχολεία, εικόνων από δημόσιους χώρους και θρησκευτικού όρκου των κυβερνήσεων, αλλιώς είστε μεγάλοι ρατσιστές εναντίον όλων των άλλων ανθρώπων που δεν ασπάζονται θρησκείες. Όσο παίρνετε από τα χρήματα μου χωρίς την δική μου συγκατάθεση, τόσο θα αγωνίζομαι για την άμεση παύση χρηματοδότησης του οτιδήποτε αναφέρει έστω τη λέξη θεός και θρήσκευμα.
5. Σταματήστε πια αυτή την αστεία, κωμικοτραγική σύνδεση, όποιου σας φέρνει ενώπιον των ευθυνών σας με κόμματα, ή τον χαρακτηρισμό του ως "άπατρι" κλπ. Χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπων σαν κι εμένα σε όλο τον κόσμο δεν ανήκουν σε κόμματα, σε ομάδες, σε θρησκείες. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟΨΕΩΝ, αυτό σημαίνει άμεση απεμπλοκή της εκκλησίας από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟ, ΤΩΡΑ. Αλλιώς είμαστε η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.
6. Αγαπητέ αναγνώστη που απάντησες σε άλλον αναγνώστη με το άρθρο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_5117.html : είσαι επικίνδυνος, άτομα σαν κι εσένα που επικαλούνται τραγικούς, αναχρονιστικούς, αντισυνταγματικούς νόμους (σύμφωνα με το σύνταγμα έχουμε ανεξιθρησκεία), ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, κάλλιστα θα μπορούσαν να συναινέσουν σε πραξικοπήματα για να σωθεί η πίστη τους. Δεν έχεις διαφορά από τους κάφρους που δολοφόνησαν τον Δανό Σκιτσογράφο που έκανε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Μάθε να ξεχωρίζεις τι είναι "βρισιά" και τι "σάτιρα", τα όρια της ελευθερίας σου είναι τα φυσικά όρια του σώματος σου και άντε 1 μέτρου γύρω από αυτό. Έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζομαι όπως θέλω για ανύπαρκτα παραμυθάκια. Αν είσαι τόσο "πιστός", κάντου αγωγή γιατί προσέβαλλε τον "θεό σου", ούτε καν εσένα, και άσε τις απειλές. Για δοκίμασε λοιπόν να δεις που θα βγάλει, να δούμε κι εμείς.
7. ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, σας πρόσφεραν από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα αγαθά χάρη στα οποία το προσδόκιμο ζωής σας είναι 75χρόνια: ένα ποτήρι, ένα παυσίπονο, κουτάλι και μαχαίρι, ζεστότερα ρούχα, κλιματιστικά, τράτες ψαρέματος, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Είναι τρανή αχαριστία απέναντι τους να τολμάτε έστω να δηλώνετε "πως για όλα αυτά ευθύνεται ένα αόρατο ον που ζει κάπου εκεί περα έξω από την στρατόσφαιρα. Εάν δεν είχατε όσα θεωρείτε αυτονόητα στην καθημερινότητα σας, που ΞΑΝΑ: ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΦΥΙΑ, θα λατρεύατε ποτάμια και ήλιο και θα αρθρώνατε "ουγκ".
8. Η εκκλησία έχει νόημα ύπαρξης, όχι ως τράπεζα που είναι τώρα, όχι ως "ποιμένες" προβάτων που είστε, αλλά ως ένα μεγάλο ίδρυμα που θα ανακουφίζει ανήμπορους ανθρώπους στην αγκαλιά του και θα φέρνει τους υπόλοιπους πιο κοντά στην πνευματικότητα και τις αναζητήσεις που όλοι μας έχουμε. Με ταπεινότητα και λογική. Όλα τα άλλα, κάνουν αυτό που έκαναν πάντοτε: επιφέρουν ρατσισμό, περιθωριοποιήσεις, πολέμους, πυρρές, καταστροφές ανεκτίμητων μνημείων, καθυστέρηση στην πρόοδο και αύξηση των δυνατοτήτων του ανθρωπίνου εγκεφάλου, ανισότητες, κλοπή των φόρων μας, ξεπούλημα δημόσιας γης σε ξένα συμφέροντα και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Και για να είμαι δίκαιος, ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ, που απευθύνονται σε άτομα μειωμένης αντίληψης, αντοχών, αυξημένης ευθυνοφοβίας, που αντί να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους και τα προβλήματα τους, τα βάζουν στην άκρη κάνοντας μια προσευχή και φορτώνοντας τα στον πάνσοφο αόρατο θεό (τους). Εσάς. (Ενίοτε, τους πορώνουν τόσο άγρια όπως οι καθυστερημένοι μουσουλμάνοι που δεν είναι μόνο καθυστερημένοι στο μυαλό, αλλά και σε κάθε τομέα κοινωνικής προόδου και πρόνοιας, δυστυχώς).

Υ.Γ.: να ένα δείγμα παραλογισμού, που αναγνώστης απάντησε "Και το αν είμαστε εμείς οι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί βλακέντιοι ή οτιδήποτε άλλο μας χαρακτηρίζετε θα σας πω ότι είναι τιμή μας". Βγάζετε κανένα νόημα; Οποιοσδήποτε σε βρίζει "αγαπητέ φίλε", είναι χαζός, άστοχος, βλάκας ο ίδιος. Το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει την "πίστη" σου δυνατότερη. Αντί να σε φέρει προ του εαυτού σου, να αναρωτηθείς τι λείπει από τη ζωή σου και χρειάζεσαι παραμύθια, τι λείπει και πας την Κυριακή και τρως από τα σάλια άλλων εκατό ανθρώπων το "σώμα και του αίμα" ενός μυθικού προσώπου, τελώντας την απόλυτη πράξη παραλογισμού την ίδια ώρα που θα χρησιμοποιήσεις το απόλυτο όργανο της λογικής (τα 0 κ 1 του υπολογιστή) για να μου απαντήσεις.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!