tromaktiko: Διώξτε με, διώξτε με!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Διώξτε με, διώξτε με!



Επιτέλους τελείωσε η εξευτελιστική ανάκριση της απογραφής, που υποτίθεται πως ήμασταν υποχρεωμένοι να υποστούμε! Οι απογραφείς πήγαν σπίτια τους και άφησαν ήσυχα τα δικά μας.
Ας μην επεκταθούμε στα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα μου να μη θέλω να απογραφώ, ούτε βεβαίως στο ότι η απογραφή πληθυσμού δεν είναι υποχρεωτική -όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ‘Στατιστική Υπηρεσία’-. Δε θα μιλήσω για την τρομοκρατία που εξασκήθηκε από απογραφείς και media σε ανθρώπους χαμηλής εκπαίδευσης και ηλικιωμένους. Έχω μόνο να παραθέσω το απειλητικό σημείωμα που άφησε η απογραφέας της περιοχής μου, στη πόρτα μου. «Να ξέρετε ότι διώκεστε ποινικά αν δεν απογραφείτε» έγραψε. Θαρρείς και απευθύνεται σε νήπια που μπορεί να τα ξεγελάσει!

Είμαι ένας πολίτης που έκανε το “έγκλημα” να διαφυλάξει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του -δικαίωμα που καλύπτει το Ελληνικό Σύνταγμα-. Γι’ αυτό δέχτηκα απειλές από ένα κοριτσάκι (που ασφαλώς κάνει ότι της λένε), το οποίο θα με “διώξει και ποινικά” βασιζόμενη σε έναν αντισυνταγματικό νόμο! Μα πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος ώστε να γράψει κάτι τέτοιο; Πόσο θα εκπλησσόταν αν μάθαινε ότι όχι μόνο δε μπορεί να μου κάνει κάτι, αλλά αντιθέτως μπορεί να μηνυθεί, τουλάχιστον, για παρενόχληση -αφού το δάχτυλό της έβρισκε σε καθημερινή βάση το κουδούνι μου-;

Παρόλα αυτά είμαι έτοιμη… διώξτε με, διώξτε με! (είμαι πολύ περίεργη να δω σε τι όνομα θα γίνει η δίωξη εφόσον δεν έχει τα στοιχεία μου. Θα διώξει το σπίτι με τη ροζ αζαλέα;).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!