tromaktiko: Δεν είμαι πια αγανακτισμένος αλλά συμμετέχω στις διαδηλώσεις

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δεν είμαι πια αγανακτισμένος αλλά συμμετέχω στις διαδηλώσεις



Εμείς οι Έλληνες είμαστε ότι μας βολεύει. Θέλαμε να μπούμε όλοι στην ΕΟΚ στο κοινό νόμισμα...
Και τώρα που έχουμε κρίση έξω η Ευρώπη. Δεν είναι έτσι. Τα κάναμε όπως τα κάναμε, αλλά όχι τώρα να θέλουμε να βγούμε για να πάρει η μπάλα όλους τους άλλους Ευρωπαίους Πολίτες χωρίς να φταίνε. Μπήκαμε στην Ευρώπη, ψηφίζαμε πολιτικούς που έκλεβαν. Επί τριάντα χρόνια ακούγαμε πληθωρισμούς στην Ελλάδα, ανεργία φτώχεια. Όμως εμέις εξακολουθούσαμε να ψηφίζουμε τους ίδιους. Μπήκαμε ΕΟΚ με την ίδια νοοτροπία. Με την νοοτροπία να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε σε πολιτικούς να μας βάλουν στο δημόσιο. Εμείς οι ίδιοι κάναμε θεούς τους πολιτικούς μας και καταργούσαμε την αξιοκρατία τόσα χρόνια επειδή συνέχεια η για μία φορά έστω χρησιμοποιήσαμε κάποιο πολιτικό μέσο. Πως να μη φτάναμε εδώ αφού συνέχεια ψηφίζαμε αυτούς που μας έκαναν ρουσφέτια και έκλεβαν συνέχεια κοινοτικό και δημόσιο χρήμα? Είδαμε όλοι την Ευρώπη σαν ευκαιρία να αρπάξουμε κοινοτικές επιδοτήσεις και να κάνουμε πόρσε και bmw όπως οι αγρότες μας. Άρα εφόσον δεν αλλάζαμε νοοτροπία τόσα χρόνια ούτε έμεις αλλά ούτε οι πολιτικοί μας δε μπορούσε από μόνη της η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα να φέρει τα αναμενόμενα. Δεν είναι τυχαίο ότι κρίση αντιμετωπίζουν τα διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα και μόνο. Και ειδικά στην Ελλάδα βοηθούσαμε με τις ψήφους μας 30 χρόνια να συνεχίζουν οι πολιτικοί μας να μας κλέβουν μόνιμα.
Τώρα τι ζητάτε? Να φύγουμε από το ευρώ. Η Ισλανδία δεν άνηκε σε κάποια νομισματική ένωση. Εμείς μπήκαμε σε ένα κοινό νόμισμα. Τον μοναδικό και σοβαρό αντίπαλο του δολαρίου και θέλετε τώρα να φύγουμε επειδή θέλετε με άλλα λόγια να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η διαφθορά και η ρουσφετοπολιτική που είχαμε σαν Έλληνες και την οπόια δε σηκώνει το ευρώ αλλά μόνο η δραχμή μας. Ε τι να κάνουμε οι πελατειακές μας σχέσεις και η νοοτροπία μας που περνούσε μπροστά αυτός που χε το μέσο και αυτός που δεν είχε καν σπουδές απλά κανά χαρτί από το ΙΕΚ ξυνομούνα! δεν μπορουσε να συνεχιστεί στην Ευρώπη και κάποτε θα έσκαγε σαν βόμβα στα χέρια μας όλο αυτό. Μας προσφέρθηκε η Ευρώπη με σκοπό να δουλευουμε. Τις κοινοτικές επιδοτήσεις να τις κάναμε επενδύσεις και όχι μεζονέτες. Οι πολιτικοί μας έπρεπε να δουλεύουν να φτιαχνουν την κοινωνία και όχι να κυνηγάνε ψηφοφόρους βάζοντας στο δημόσιο 1000 000 άτομα. Ούτε να πλουτίζουν όπως πχ ο Αλαβάνος με τα 25 ακίνητα. Χωρίς το ευρώ σαν οικονομολόγος διεθνών και ευρωπαϊκών οικονομικών, χρηματοοικονομικών και εφαρμοσμένων οικονομικών θα είχαμε χρεοκοπήσει απο το 2003
Μπορώ και τα λέω αυτά γιατί στη ζωή μου δεν είχα ποτέ κανένα πολιτικό κόμμα στο πλευρό μου σε τίποτα. Έχω φοβερές σπουδές από ΑΕΙ-ΑΣΟΕΕ master phD. και όμως είμαι άνεργος.Επειδή έχουμε φιλότιμο όμως και έιμαστε Έλληνες δεν γίνεται τώρα που δεν μας έκατσε το γλυκό από λάθη πρωτίστως των πολιτικών μας αλλά και δικά μας να θέλουμε να αφήσουμε να πάρει η μπάλα και άλλους Ευρωπαίους συμπολίτες μας. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η Ευρωπαϊκή δημοκρατία που σαν Έλληνες διδάξαμε. Άρα δύσκολα μεν αλλά πρέπει να παλέψουμε να αλλάξουμε όλη τη βουλή να μπούνε νέα άτομα και να αλλάξουμε και εμείς νοοτροπία. Και όχι να φύγουμε σεν βρεγμένες γάτες αδιαφορώντας για τους άλλους Τα κάνανε σκατά οι πολιτικοί μας αλλά εμείς τους το επιτρέψαμε 30 χρόνια.Και τώρα όσοι πονέσατε θα με βρύσετε αλλά οκ.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!