tromaktiko: Λευκωσία: Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι οδηγοί ταξί

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Λευκωσία: Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι οδηγοί ταξί



Μόνο με μια θετική εξέλιξη από την συνάντηση που θα έχουν σήμερα Δευτέρα οι εκπρόσωποι της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί, -ΠΟΑΤ, μέλη της ΠΟΒΕΚ, με την υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, είναι δυνατόν να ανακοπεί η...
πρόθεση των επαγγελματιών οδηγών ταξί, να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουν τον αφανισμό του κλάδου τους και να διασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των οικογενειών τους.

Σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα γίνει συζήτηση γύρω από τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος η διευθέτηση των οποίων θα καθορίσει και «το τι μέλλει γενέσθαι», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Φ» ο πρόεδρος των Αστικών Ταξί Λεμεσού Μαρίνος Αλεξάνδρου.

Σε περίπτωση που δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα τότε, όπως κατηγορηματικά δήλωσε ο κ. Αλεξάνδρου, οι οδηγοί αστικών ταξί χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση θα αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στις προτεραιότητες που θέτουν οι οδηγοί ταξί είναι τo σοβαρό πρόβλημα από τον «σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό» που αντιμετωπίζουν με τα μικρά τουριστικά λεωφορεία -Μini Βus, τα οποία όπως υποστηρίζουν τους υποκλέπτουν πελάτες από τα λιμάνια και αεροδρόμια επηρεάζοντας σημαντικά τη δουλειά τους.

Επιπλέον θέτουν το θέμα της πειρατείας που γίνεται σε βάρος των νόμιμων ταξί από διάφορα παράνομα ή μη δικαιούχα οχήματα (σαλούν αναπηρικά, διπλοκάμπινα) ζητώντας να ληφθούν μέτρα για πάταξη κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας.

Στα βασικά αιτήματα των οδηγών ταξί περιλαμβάνονται επίσης η απόσυρση των 170 αδειών που δόθηκαν σε οχήματα 4χ4 για Safari, η μη έκδοση επαγγελματικής άδειας ταξί σε αλλοδαπούς, η παραχώρηση κάποιων αντισταθμιστικών μέτρων συνεπεία της οικονομικής κρίσης όπως η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, των ασφαλιστικών τελών και των κοινωνικών ασφαλίσεων για τα αστικά ταξί, η παραχώρηση επιδοτημένου πετρελαίου κίνησης λόγω των συνεχών αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και η παροχή οικονομικών κινήτρων για απόσυρση των αδειών «Τ» για ταξί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!