tromaktiko: Απάντηση για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Απάντηση για τους δημοσίους υπαλλήλους



Αγαπητέ φίλε/φίλη που έγραψες αυτό το άρθρο θα πρέπει να έχεις τεράστιο μένος εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν σε αδικώ με όλα αυτά που ακούγονται και λέγονται. Ναι, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι πρέπει να μπει αξιολόγηση.Αξιολόγηση σωστή όχι αν είσαι της κυβέρνησης άριστα , αν όχι πάτο.Και εμείς οι ίδιοι το ζητάμε αυτό. Δεν περιμέναμε από εσάς να μας το πείτε. Θέλουμε και εμείς να φύγουν από τη μέση αυτοί που δεν αποδίδουν.
Όμως να ξέρεις ότι δεν είναι τίμιο να τσουβαλιάζουμε τους πάντες και τα πάντα.Ναι , υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που αμείβονται με 3 και με 4.οοο ευρώ το μήνα. Κακώς για μένα , ειδικά όταν δεν αποδίδουν καθόλου.Υπάρχουν όμως και άλλοι που αμείβονται όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Όμως αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μια χαρά να φέρει σε αντιπαράθεση τους ιδιωτικούς με τους δημόσιους υπαλλήλους. Αντί να είμαστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα που μας χτυπά , εμείς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.
Θα σου θέσω μερικά ερωτήματα και αν θέλεις και μπορείς να σκεφτείς, γκρεμίζοντας τις παρωπίδες που έχεις, απαντώντας στον εαυτό σου ειλικρινά.

1) Ο δάσκαλος ή η δασκάλα του παιδιού σου που με 35 χρόνια αμείβεται με 1500 ευρώ είναι η αιτία της οικονομικής καταστροφής της χώρας μας; Οι δάσκαλοι -και το τονίζω οι δάσκαλοι- δεν κρύβουμε ούτε ένα ευρώ από τα εισοδήματά μας. Και να θέλαμε , δεν γίνεται. Φορολογούμαστε κανονικά μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ούτε κάνουμε ιδιαίτερα ,δεν είμαστε καθηγητές. Δεν κρύβουμε λοιπόν λεφτά από την εφορία και να φοροδιαφεύγουμε. Μήπως η κορωνίδα της φοροδιαφυγής βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα; Γιατί αν ο κάθε επιχειρηματίας , ο κάθε καταστηματάρχης ,ο κάθε υδραυλικός και ηλεκτρολόγος, το κάθε μεγαλοστέλεχος εταιριών δήλωνε αυτά που εισέπραττε και κυρίως αν σε αυτό το κράτος λειτουργούσαν οι νόμοι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Αν εξέδιδαν αποδείξεις από παλιά και πλήρωναν αυτά που έπρεπε,την τρόικα δεν θα την βλέπαμε ούτε με κιάλια. Πάντως τα μεγ΄΄αλα σπίτια και τις μεγάλες βίλες δεν τις έχουν δάσκαλοι.Αλλά είπαμε, για τα πάντα φταίνε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

2) Όσοι επιλέξαμε το επάγγελμα αυτό , το επιλέξαμε γιατί το θέλαμε και ΔΕΝ μας διόρισε κανείς με ρουσφέτι , αλλά με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.Ξέραμε ότι δεν θα πλουτίζαμε. Πήγαμε επαρχία και σε απομακρυσμένα χωριά, μπορεί και στο δικό σου που έφυγες από εκεί και ήρθες στην πόλη, για να μάθουμε στα παιδιά μας όχι μόνο γράμματα αλλά να μάθουν να σκέφτονται .

3) Ένας υπάλληλος με δύο πτυχία , μεταπτυχιακό και δυο ξένες γλώσσες στον ιδιωτικό τομέα με 25 χρόνια υπηρεσίας ΔΕΝ θα έπαιρνε 1300 ευρώ που παίρνουμε.Τις προάλλες ήρθε τεχνίτης να μου φτιάξει το πλυντήριο και το παλικάρι με 10 χρόνια υπηρεσίας παίρνει από την εταιρία του 1300 ευρώ(8 με 4) και από εκεί και πέρα κάνει τις δικές του αφορολόγητες επισκέψεις.

4) Όταν πετσοκόπηκαν τα περιβόητα δώρα (σημειωτέον το δώρο των Χριστουγέννων στους εκπ/κούς ήταν 800 ευρώ και 400 τα υπόλοιπα δώρα γιατί ο Σημίτης έκανε σε εμάς επιδοματική πολιτική και βγαίνουν αυτά εκτός) μπορούσε να κινηθεί η αγορά. Είναι τυχαίο κύριέ μου/κυρία μου που η αγορά κυριολεκτικά βούλιαξε και βουλιάζει από τα στιγμή που κόπηκαν αυτά; Αυτό δεν έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν υπάλληλοι τη δουλειά τους και να κλείνουν μαγαζιά;

Ζητάς να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και να φτάσουν τα 700 ευρώ , όπως είναι του ιδιωτικού.Μπράβο σου!!! Ωραιότατη αντίληψη αυτή γιατί με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν τα ρουσφέτια.
Εγώ προσωπικά έχω μια καλύτερη λύση. Αν απολυθούμε όλοι, μήπως αυτό σε ευχαριστήσει; Πλήρωνε την εφορία που πληρώνουμε εμείς όλοι του ιδιωτικού τομέα και μετά έλα να συζητήσουμε.
Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι !!! Αντί ΟΛΟΙ μαζί να δούμε τι θα κάνουμε με όλα αυτά τα προσφωνημένα μέτρα και να ξεσηκωθούμε, εμείς κοιτάμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου!!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!