tromaktiko: "Πτήση" στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας για Μιράζ-2000

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

"Πτήση" στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας για Μιράζ-2000



Ασυνήθιστο θέαμα είδαν οι οδηγοί, που κινούντο στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου, αλλά και στην Εθνική οδό μέχρι την Τανάγρα χθες το απόγευμα.
Αεροσκάφος Μιράζ-2000 είχε φορτωθεί πάνω σε τεράστιο φορτηγό του στρατού (αυτό που μεταφέρει άρματα) και μεταφερόταν στην Τανάγρα.

Επρόκειτο για το Μιράζ-2000, το οποίο είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου, στις 9 Ιουνίου, λόγω μηχανικής βλάβης. Οι δύο χειριστές του αεροσκάφους ευτυχώς σώθηκαν, αφού έκαναν επιτυχή χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων.
Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου και στη συνέχεια με πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το 4ο ειδικό τάγμα Εθνοφυλακής, το Ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ το αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ, καθώς και το λιμενικό σώμα. Μετά την άφιξη στο Τσιμεντάδικο, το αεροσκάφος φορτώθηκε στο ειδικό φορτηγό και μεταφέρθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.
Όπως πληροφορηθήκαμε από αξιωματικό, που συμμετείχε στην επιχείρηση, οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας θα εξετάσουν εάν οι ζημιές στο αεροσκάφος είναι επισκευάσιμες ή όχι.
Στις φωτογραφίες βλέπετε στιγμιότυπα κατά την αποχώρηση του αεροπλάνου από το Τσιμεντάδικο, με προορισμό την Τανάγρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!