tromaktiko: Παρέμβαση Ιερώνυμου: «Οι Έλληνες έφτασαν στα όριά τους»

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση Ιερώνυμου: «Οι Έλληνες έφτασαν στα όριά τους»



Επιστολές προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος...
θέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να βγουν οι Έλληνες από το αδιέξοδο και να ανακουφιστούν από το «άλγος των νέων μέτρων».


«Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν τόσοι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα για το μέλλον τους, την προδοσία πολλές φορές και την αγανάκτηση των συνανθρώπων μας. Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά», σημειώνει μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα, ο προκαθήμενος της εκκλησίας προτείνει:


α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, ειτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.

β. Την ενίσχυση των μέτρων γιά ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα και

γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.


«Τα παραπάνω μέτρα έχουν τή δύναμη να ξεκουράσουν τον δοκιμαζόμενο λαό μας. Πολλές φορές, τόσον η Ιερά Σύνοδος, όσον και η ελαχιστότης μου, έχουμε αναφέρει ότι η κρίσις που βιώνουμε έχει κυρίως πνευματικά αίτια καί όχι οικονομικά», καταλήγει στην επιστολή του ο Μακαριώτατος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!