tromaktiko: Αλαλούμ από το ηφαίστειο Πουγέγουε

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αλαλούμ από το ηφαίστειο Πουγέγουε



Η Qantas ακύρωσε σήμερα όλες τις συνδέσεις της με το νησί της Τασμανίας και με τη Νέα Ζηλανδία. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από και προς τη Μελβούρνη διακόπηκαν εκ νέου, διευκρίνισε η αεροπορική εταιρία.
Τρεις πτήσεις προς το...
 Μπουένος 'Αιρες και Λος Αντζελες ακυρώθηκαν επίσης.

Οι ακυρώσεις αυτές, που προστίθενται σε εκείνες της Κυριακής, αφορούν 10.000 επιβάτες της Qantas και 12.000 της Jetstar, της θυγατρικής της εταιρίας χαμηλού κόστους.

Ισχυροί άνεμοι μετέφεραν την ηφαιστειακή τέφρα από το Πουγέγουε, το οποίο άρχισε να εκρήγνυται στις 4 Ιουνίου, πάνω από το νότο του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού, προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

"Διατηρούμε τα κριτήριά μας για την ασφάλεια. Η πολιτική μας στον τομέα αυτό είναι ότι αν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη νέφους ηφαιστειακής τέφρας, δεν εκτελούμε πτήσεις", δήλωσε η εκπρόσωπος της Qantas Ολίβια Ουίρθ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

"Το πρόβλημά μας επί του παρόντος είναι ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα για την πυκνότητα του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας. Δεν έχουμε τα τεχνικά μέσα στην Αυστραλία για να το καθορίσουμε. Συνεπώς δεν ξέρουμε αν το νέφος είναι πυκνό ή λεπτό", πρόσθεσε.

Η Virgin Australia, που είχε ακυρώσει πτήσεις της χθες Κυριακή από τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πτήσεις προς τη Μελβούρνη, την Τασμανία και τη Νέα Ζηλανδία δεν παρουσιάζουν κίνδυνο. Τα αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω ή κάτω από το νέφος, διευκρίνισε.

"Αποφασίσαμε να επαναλάβουμε τις συνδέσεις ύστερα από πληροφόρηση που είχαμε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Κέντρο Συμβουλών για την ηφαιστειακή τέφρα", πρόσθεσε.

Παράλληλα στην Αργεντινή, η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ANAC) ανακοίνωσε ότι νέες πτήσεις ακυρώθηκαν από χθες το βράδυ.

Στο Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, οι περισσότερες πτήσεις ακυρώθηκαν από το διεθνές αεροδρόμιο Καράσκο.

Η ANAC διευκρίνισε ότι "περιορίζει τις πτήσεις εξαιτίας της επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών στα κεντρικά της χώρας, που οφείλεται στο νέφος της ηφαιστειακής τέφρας από το Πουγέγουε.

Οι αναχωρήσεις από τα δύο αεροδρόμια της πρωτεύουσας ακυρώθηκαν από τις 03:00 ώρα Ελλάδος σήμερα.

Αντίθετα η Air New Zealand συνεχίζει τις διεθνείς πτήσεις της, την ώρα που οι άλλες εταιρίες καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Νότια Αμερική.

Ο πιλότος Ντέιβιντ Μόργκαν της Air New Zealand είπε ότι η εταιρία συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να προσαρμόσει την πορεία και το ύψος των πτήσεων της σε σχέση με την ηφαιστειακή τέφρα. "Η επιπλέον απόσταση απαιτεί την κατανάλωση 10% περισσότερου καυσίμου αλλά σημαίνει ότι οι επιβάτες με ασφάλεια θα φτάσουν στον προορισμό τους", υπογράμμισε

news247.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!