tromaktiko: Δήμος Ευοσμου - Κορδελιού: Συνήγορος του δημότη - Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δήμος Ευοσμου - Κορδελιού: Συνήγορος του δημότη - Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία



Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε ειλικρινά το θεσμό. Η κάθε δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να...
βλέπει σαν « αγκάθι » αυτό το θεσμό που θα δυσκολεύει τα όποια σχέδιά της. Και απο την άλλη πλευρά ...η κάθε δημοτική αντιπολίτευση, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα ως μια ευκαιρία για «τρικλοποδιά » στη διοίκηση του Δήμου. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Ο νέος θεσμός θα πρέπει να λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος εξωδικαστικός θεσμικός φορέας, ο οποίος θα προασπίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών έναντι των ενδεχόμενων αυθαιρεσιών αλαζονείας ή και αδιαφορίας της δημοτικής εξουσίας και να υποδεικνύει υπηρεσιακές συμπεριφορές με γνώμονα την αλληλεγγύη και την επιείκεια. Ο θεσμός αυτός έχει να προσφέρει πολλά στην αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση στον τόπο. ΚΑΛΩ όλες τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου να συμβάλλουν θετικά προκειμένου να δημιουργηθεί το αναγκαίο κλίμα της διαδημοτικής συναίνεσης που απαιτείται και να καταλήξουμε, αν είναι δυνατό με ομοφωνία, στο πρόσωπο που θα υπηρετήσει το νέο θεσμό του συνηγόρου του δημότη και της επιχείρησης, αναζητώντας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον τρόπο και τις διαδικασίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ασφαλέστερη επιλογή.
Ζητώ από όλους να αφήσουν τα στενά παραταξιακά τοιχώματα, να δείξουν την απαιτούμενη ευθύνη και σοβαρότητα που απαιτεί το θέμα και να βάλουμε τις βάσεις για την επιτυχία του νέου ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού οργάνου, Ο « Καλλικράτης » είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε.
Αυτό το στοίχημα μπορούμε και πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί!

ΛΕΜΠΕΤΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - Υποψ. για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!