tromaktiko: Ξεμένει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ξεμένει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό



Με το μπετόνι κινδυνεύουν να βάζουν καύσιμα στις φρεγάτες και τα υποβρύχια μας οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Μην σας κάνει εντύπωση, δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο, αλλά για μία πραγματικότητα που είναι πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων.

Σύμφωνα με την ιστορία της υπόθεσης πριν από περίπου δύο μήνες το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε με την διαδικασία του επείγοντος την προμήθεια καυσίμων, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (επιχείρηση Λιβύη) τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Με αυτά σαν δεδομένα η ηγεσία του Π.Ν. ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους 10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Όπως προβλέπεται από το νόμο ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.

Πριν από 22 μέρες δηλαδή στις 2 Ιουνίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια. Στις 8 Ιουνίου έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα.

Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια προκαλώντας ανησυχία στο Π.Ν. καθώς αυτό πρακτικά θα σημαίνει πως τα πλοία από το τέλος του μήνα δεν θα έχουν καύσιμα ούτε για να βγουν από το ναύσταθμο, δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι περιπολίες στο Αιγαίο, θα ματαιωθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις και θα πρέπει να ανακληθούν τα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά και στην επιχείρηση εναντίον της πειρατείας .
(Με πληροφορίες από Ελευθεροτυπία)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!