tromaktiko: Απάντηση στο: "Λ. Κανέλλη: Να αρνηθούμε το χρέος..."

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: "Λ. Κανέλλη: Να αρνηθούμε το χρέος..."



Να αρνηθούμε το χρέος!!! Κουβέντα που μπορώ να κατανοήσω να ειπωθεί από κάποιον υπερήλικα στο καφενείο του χωριού, όχι όμως και από...
πολιτικό που πληρώνεται αδρά για να βρίσκει λύσεις και να κάνει σοβαρές και ολοκληρωμένες προτάσεις.

Πάνω κάτω ανάλογη πρόταση έκανε και ο Στρατούλης, ο οποίος αφού μας ζάλισε με περιστροφές επί μία ώρα, την έκανε στο τέλος κάποιας εκπομπής, χωρίς κι αυτός να μπορέσει να προχωρήσει παραπέρα. Τσάμπα τα λεφτά που τους πληρώνουμε.

Ο πολιτικός οφείλει να προχωρήσει τη σκέψη του (και να μας την γνωστοποιήσει) σε μια ολόκληρη σειρά βημάτων. Αν ξεφύγουμε από τον εγωκεντρισμό μας, όπου βλέπουμε την χώρα μας σαν ένα κλειστό σύστημα και μάλιστα τελείως αφελώς τη θεωρούμε και αυτάρκη ενώ δεν παράγουμε ούτε την τροφή μας, θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχει μια σειρά θεμάτων και συνεπειών πολύπλευρων, πολυεπίπεδων και αλληλεπιδρόμενων.

Αν στον τοκογλύφο της πιάτσας του πεις "σου χρωστάω 5000 αλλά αρνούμαι να στα πληρώσω", θα σου στείλει τους μπράβους να σε κάνουν ανταλλακτικά.
Αν στους διεθνείς τοκογλύφους πεις "αρνούμαι να σου πληρώσω ένα σκασμό δισεκατομμύρια", περιμένουμε να απαντήσει "εντάξει, δεν τρέχει τίποτα";
Μιλάμε για αδίστακτους ανθρώπους που στο βωμό του κέρδους κάνουν πολέμους κι αλλάζουν σύνορα, στήνουν χούντες και "Δημοκρατίες".

Κατανοούν οι πολιτικοί αλλά και εμείς τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης; Την πλήρη απομόνωσή μας από όλους και από όλα; Κατανοούμε ότι για να πάρουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι θα χρησιμοποιήσουν πολλά και πιθανότατα βρώμικα μέσα; Έχουμε έτοιμες απαντήσεις για τις πιέσεις που θα μας ασκηθούν;
Είμαστε ΟΛΟΙ μας έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε π.χ. έστω ένα εμπάργκο προϊόντων; ή τον εξ ανατολών μπαμπούλα;

ΜΑΚΑΡΙ 10.000.000 Έλληνες μαζί να τα βάζαμε με Θεούς και δαίμονες για την επιβίωσή μας, αντιμετωπίζοντας όλες τις πιέσεις και τις δυσκολίες που θα ακολουθούσαν μια τέτοια απόφαση. Αυτό όμως απαιτεί πλήρη σύμπνοια, κάτι που δεν βλέπω να υπάρχει μεταξύ μας.

Έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο κατανοούμε τί ακούμε από τους πολιτικούς, και το κατά πόσο μιλάνε σοβαρά οι ίδιοι.

Μέχρι να ακούσω από την Κανέλλη και τον Στρατούλη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας μετά την άρνηση πληρωμής των χρεών, όλες τις πιθανές πιέσεις αλλά και όλες τις απαντήσεις που θα αντιτάξουμε ως χώρα σε κάθε περίπτωση, επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι ψηφοθηρούν με εγκληματική επιπολαιότητα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!