tromaktiko: Οι εφημερίδες στη Κύπρο σήμερα...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι εφημερίδες στη Κύπρο σήμερα...



Η πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να μελετήσει ξανά τους 17 φακέλους που έστειλε η ΟΥΕΦΑ για ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Κύπρο, η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του... Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, το ενδεχόμενο η Τουρκία να προβεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, και η έκδοση στην Κύπρο Βρετανού με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, είναι τα θέματα που προβάλλουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Παιγνίδι με Αμμόχωστο», αναφέρει ότι την ώρα που η πολιτική ηγεσία της Κύπρου ετοιμάζεται να ανασκοπήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της 7ης Ιουλίου, η Άγκυρα προχωρεί σε ένα ακόμα παιχνίδι εντυπώσεων με την κατεχόμενη Αμμόχωστο, δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση της Γενεύης.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο «Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι για τα στημένα», γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι θα μελετήσει εκ νέου τους 17 φακέλους που έστειλε η ΟΥΕΦΑ, 48 ώρες μετά την αστυνομική ανακοίνωση ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία, και αναφέρεται σε ετοιμότητα της ΟΥΕΦΑ να βοηθήσει, όπως εκφράστηκε από τον Μάριο Λευκαρίτη. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν ευνοεί την ποινική δίωξη του τέως επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, «γιατί βλέπει τον κίνδυνο να την πληρώσουν οι κομπάρσοι αντί οι πρωταγωνιστές».

''Η Σημερινή'', με κύριο τίτλο «Μια από τα ίδια για τους κυβερνητικούς εταίρους», αναφέρει για τη χθεσινή συνάντηση Χριστόφια-Καρογιάν ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγγραφα με τις θέσεις του κόμματός του στο Κυπριακό και την οικονομία, ενώ «για άλλη μια φορά διαφάνηκε το χάσμα που χωρίζει τους κυβερνητικούς εταίρους στο Κυπριακό, αφού ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν έδειξε να προσανατολίζεται στην απόσυρση των επίμαχων προτάσεών του». Η εφημερίδα γράφει ακόμα πως εν όψει της συνάντησης στη Γενεύη, το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σήμερα, αναζητώντας «κοινή γραμμή πλεύσης».

Η ''Χαραυγή'' στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Εμφαση στην Οικονομία» και γράφει πως ο διάλογος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του ΔΗΚΟ καταδεικνύει και την προοπτική της συνέχισης της μεταξύ τους συνεργασίας, και ότι «κοινός είναι ο στόχος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της οικονομίας». Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να προχωρήσει στον διορισμό νέου Συντονιστή για την Κυπριακή Προεδρία, εντός της εβδομάδας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο "Απατεώνας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη με γη", γράφει ότι Βρετανός, που προς το παρόν εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών στη Μεγάλη Βρετανία, θα εκδοθεί σύντομα στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικές με ανάπτυξη και εμπορία ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, όπως επιβεβαίωσε χθες η βρετανική Γενική Εισαγγελία. Αλλού παραθέτει δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά ότι τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Κύπρο αποτελούν πραγματικότητα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!