tromaktiko: Ελλάδα: Ώρα πολέμου

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ελλάδα: Ώρα πολέμου



Θέλω να απευθύνω το μήνυμα μου σε όσους δεν συμμετέχουν ακόμα στην πανελλήνια αγωνία, σε όσους προτιμούν την στρουθοκαμηλική υπεκφυγή, σε όσους παραμένουν πιστοί σε ιδεολογικές-κομματικές παρατάξεις και σε όσους προτιμούν τις παραλίες.


Θέλω λοιπόν να πω σε αυτούς πως είτε το θέλουμε είτε όχι, είμαστε σε ένα από τα πιο οριακά σημεία της ιστορίας μας.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, στις μέρες μας οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουμε μια απλή κρίση αλλά μια ολοκληρωτική καταστροφή. Αν δεν κερδίσουμε τώρα, θα είμαστε χαμένοι για ΠΑΝΤΑ.

Και δεν ωφελεί να εθελοτυφλούμε. Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά, να κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε τίποτα γιατί η αλήθεια είναι τόσο επίπονη, μα τόσο απίστευτα επίπονη, που μερικοί δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν στα ίσα.

Μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι, να αποφύγουμε την πραγματικότητα δροσίζοντας τα πόδια μας σε μια παραλία, να πάμε για ποτό και να επιστρέψουμε για ύπνο ονειρευόμενοι ένα καλύτερο μέλλον, μόνο που τώρα δεν θα έρθει η μάνα μας να μας σκεπάσει με ένα σεντόνι και ένα παραμύθι, ούτε και θα ξυπνήσουμε από ένα κακό όνειρο. Θα ξυπνήσουμε με την διαπίστωση της καταστροφής.

Δεν ωφελεί -και δεν χρειάζεται- να σας περιγράψω εγώ το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τα πάντα υπάρχουν στο ίντερνετ και στον αδέσμευτο λόγο, στους άνεργους φίλους και στους συνταξιούχους πατεράδες μας. Κοιτάξτε τριγύρω. Κοιτάξτε στις τσέπες σας.

Ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια:
Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ξεχρεωθεί. Ότι πουλάμε από την κρατική περιουσία, ότι φόρους μας βάζουν, απλώς ΔΕΝ φτάνουν. Αλλά όταν θα έχουμε ξεπουλήσουμε τα πάντα, οτιδήποτε φέρνει πόρους στην Ελλάδα, οτιδήποτε μπορεί να την κάνει να ανακάμψει οικονομικά, οι δανειστές μας θα μας πουν: "τώρα μπορείτε να πτωχεύσετε".

Μετά από αυτό δεν θα υπάρχει γυρισμός. Γιατί θα έχουμε πτωχεύσει αφού θα έχουμε δώσει ήδη όλα μας τα χρήματα σε φόρους, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς δουλειά, με μισθούς μηδαμινούς για όσους δουλεύουν και χωρίς κρατικούς πόρους να μας βοηθήσουν, και χωρίς πολυτέλεια για νέα δάνεια. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες και ας αποδεχτούμε το τι γίνεται.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, κάποιοι μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Είτε πολεμάμε πριν να είναι αργά, είτε παραδινόμαστε άνευ όρων, όπως έκανε η κυβέρνηση μας. Σε αυτές τις μέρες, η Ελλάδα ξεπουλιέται οριστικά και αμετάκλητα. Σέρνουν μια ταφόπλακα πάνω της. Σε αυτές τις μέρες, η Ελλάδα πρέπει για άλλη μια φορά στην ιστορία της να δώσει μια πραγματική και καθοριστική μάχη ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Τυχαίνει να είναι οι δικές μας μέρες.

Είτε σηκωνόμαστε όλοι μαζί για να διώξουμε τον εφιάλτη, είτε τον αφήνουμε να γίνει η ζωή μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!