tromaktiko: Πιστωτικές κάρτες στην Κύπρο

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πιστωτικές κάρτες στην Κύπρο



Επιτρέψτε μου να θέσω το εξής που μου συνέβη στην αλυσίδα των public stores στην Λεμεσό, στην αγαπημένη μας Κύπρο.
Το απόγευμα του Σαββάτου της 11ης Ιουνίου του τρέχοντος έτους επιχείρησα να κάνω μία αγορά, κάποιου ιδιαίτερα επώνυμου κινητού τηλεφώνου με μία όχι ευκαταφρόνητη τιμή.Η πληρωμή θα γινόταν πιστωτικά, χρησιμοποιώντας κάρτα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αφού ξέχασα να σημειώσω πως είμαι ελληνικής καταγωγής.Και "φευ του πάθους" μου απάντησαν, σε άψογα ελληνικά από τα ταμεία της προαναφερόμενης αλυσίδας, πως η χρέωση δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, διότι στην Κύπρο χρησιμοποιούνται μόνο "local credits cards".Περιττό να σας πω ότι έμεινα "ενεός".Που να ήμασταν στη Ρώμη ή στο Παρίσι, ή στην Νέα Υόρκη. Να σας χαιρόμαστε... αδέλφια.

Υ.Γ.1 Ξέχασα να σας αναφέρω ότι με την συγκεκριμένη ελληνική πιστωτική κάρτα έχω διενεργήσει αγορές και σε άλλα κράτη της ευρωζώνης και όχι μόνο (π.χ. Ιταλία, Γαλλία και Ταΐλάνδη).

Υ.Γ.2 Συγχωρήστε μου το ύφος, αλλά γιατί αισθάνομαι ότι κάτι μου διαφεύγει? Μήπως η nationality μου, ή όντως προσπαθούν να με πείσουν ότι σε ένα νησί που το μόνο που παράγεται είναι ο ήλιος και η θάλασσα, σε ένα περιβάλλον multinational, όπου εάν μπορέσετε να συνεννοηθειτε ομιλώντας μόνο ελληνικά, στείλτε μου "message in a bottle", στηρίζουν τον τουρισμό τους, μόνο με τις τοπικές πιστωτικές κάρτες? Έλεος, κατεβείτε δαμέ στον Πλανήτη Γη!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!