tromaktiko: Πανηγυρικός Εορτασμός της Γέννησης του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πανηγυρικός Εορτασμός της Γέννησης του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη



Με κάθε σεβασμό και με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Γέννησης του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στην...
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης το διήμερο 23 και 24 Ιούνιου 2011.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν για να συμμετέχουν στον πανηγυρισμό και να δουν από κοντά τις εργασίες ανιστόρησης της Μονής, που γίνονται κυρίως από εθελοντές, με την οικονομική ενίσχυση των πιστών και την βοήθεια των τοπικών φορέων και έπειτα από 3 χρόνια εργασιών, έχουν αναδείξει την τελική μορφή που θα λάβει ο Ιερός Ναός και τα κελιά των Μοναχών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης με την υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου και αμέσως μετά τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Στην συνέχεια ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία και μετά το πέρας της το κέρασμα στους πιστούς.
Η επόμενη ημέρα της Παρασκευής, όπου η Εκκλησία μας εορτάζει το γενέσιο του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη, ξεκίνησε με την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κοζάνης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Λιτάνευση της Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου, που πραγματοποιήθηκαν γύρω από τη Ιερό Ναό υπό την συνοδεία Αγήματος του Στρατού.

Στην συνέχεια προσφέρθηκε από το Σωματείο, στους πιστούς νηστίσιμες πίτες και νερά εμφιαλωμένα και αυτοί παρακολούθησαν τις χορευτικές εκδηλώσεις από Ποντιακούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής του Ελλησπόντου, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (σκέπαστρα με καρέκλες).

Στην συνεχεία ήταν ο χαιρετισμός από τους επισήμους και η ομιλία του Πρόεδρου του Σωματείου.
Οι Πανηγυρικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τους καθιερωμένους χορούς από χορευτικά συγκροτήματα. Φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Σύλλογοι του Δρεπάνου, Πολυμύλου και Άγιου Δημήτριου – Ρυακίου.

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη ολοκληρώθηκαν με την παράκληση του Τιμίου Προδρόμου Βαπτιστή όπου έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας!
Στις εκδηλώσεις παραβρεθήκαν πλήθος πιστών, από όλη την Ελλάδα, ενώ τις Θείες Ακολουθίες πλαισίωσαν πλήθος Ιερέων.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους παραβρέθηκαν.


www.bazelonas.blogspot.com
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!