tromaktiko: Σωτήρια λύση από τον Σαρκοζί στην ''ελληνική φρίκη''

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σωτήρια λύση από τον Σαρκοζί στην ''ελληνική φρίκη''



''Παράφρονες όσοι θέλουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ''
- Ο Γάλλος Πρόεδρος προωθεί-επιβάλλει σε Μέρκελ και ξένες τράπεζες την πιο ευνοική εως τώρα πρόταση για τη χώρα μας
- Σχεδιάζει επιμήκυνση εως και...
 30 χρόνια στα ελληνικά ομόλογα
- Καρφί Σαρκοζί σε Καραμανλή:''Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει σήμερα τη επιπολαιότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων''
- Απίστευτη ατάκα Σαρκοζί: Εγώ δεν έχω εκλεγεί για να οδηγήσω τη χώρα στη φρίκη που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα!

''Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα, με τις περικοπές των δαπανών δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση'' ήταν η ακριβής δήλωση του Νικολά Σαρκοζί που ουσιαστικά απευθυνόμενος στους υπολοίπους δανειστές μας επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στο ξεζούμισμα των Ελλήνων.
Ως τρέλλα χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γαλλική πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ελληνικά ομόλογα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εξήγησε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περάσει σε εφαρμογή η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε, ή συμπαρασύροντας όπως λέγεται, μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.

''Καταλήξαμε ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα ομόλογα αυτά στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον.Είναι το συμφέρον όλων να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη.''

Η γαλλική πρόταση που στοχεύει να γίνει πιο δελεαστική για τους δανειστές της Ελλάδας η ανακύκλωση του χρέους, έχει ως εξής : Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους.
Από αυτά το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα.
Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από τα κέρδη των μετοχών.

" Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει σήμερα τη επιπολαιότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν θέλησαν να δούν ότι οι καταστροφές μπορούν να αποφευχθούν παίρνοντας έγκαιρα μέτρα, δήλωσε ο Πρόεδρος Ν. Σαρκοζί.

"Εγώ δεν έχω εκλεγεί για να οδηγήσω τη χώρα στη φρίκη που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα ή η Πορτογαλία ", είπε και πρόσθεσε: "Το επίπεδο των επιτοκίων για την Ελλάδα πριν από δύο χρόνια είχε φθάσει το 30%, ενώ η Γαλλία δανείζεται στο 3%", είπε ο Νικολά Σαρκοζί

newsit.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!