tromaktiko: Βιβλίο με τίτλο "Μαζί τα φάγαμε" ετοιμάζει ο Πάγκαλος

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Βιβλίο με τίτλο "Μαζί τα φάγαμε" ετοιμάζει ο Πάγκαλος



Βιβλίο με τον τίτλο «Μαζί τα φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί» ετοιμάζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος! Στο νέο του πόνημα θα υπεραμύνεται της γνωστής ατάκας που ειπώθηκε στο...
 Κοινοβούλιο και η οποία τον ενέπνευσε να γράψει αλλά και να τιτλοφορήσει το βιβλίο.
Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην κρατική τηλεόραση, «το “μαζί τα φάγαμε” έχει ισχύ. Για παράδειγμα, ο καθένας μας κάποια στιγμή δεν ζήτησε απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προανήγγειλε και το κλείσιμο σαράντα οργανισμών του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή στην οποία προΐσταται.

«Δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις αλλά οι σαράντα αυτοί οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει έχουν κλείσει» δήλωσε.

Οσον αφορά το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, δήλωσε πως «πρέπει να περιοριστεί στη συνταγματική έννοια του όρου» (σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι, εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν»).

Οπως επισήμανε πάντως, η μονιμότητα «μπορεί να διατηρηθεί για τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους διπλωματικούς, άντε τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι». Ακόμη εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά.

Τέλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «κόμμα των τραμπούκων». Αναφερόμενος στους προπηλακισμούς πολιτικών, δήλωσε ότι «πρόκειται για πράξεις βίας και αθλιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους, αντί να ενισχύει τη λογική αυτής της πολιτικής. Δεν μου έχει ξανατύχει ένα πολιτικό κόμμα να υποστηρίζει από πίσω τακτικές τραμπουκισμού». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «το υβρεολόγιο δικαιολογεί την παρουσία του κ. Πάγκαλου στη νέα κυβέρνηση».

Espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!