tromaktiko: Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί Παπάγου-Χολαργού

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί Παπάγου-Χολαργού



Πήγα σήμερα για να ρωτήσω πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή του παιδιού μου στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Παπάγου-Χολαργού.

Η απάντηση ήταν ότι αν δεν εργαζόμαστε δεν μπορούμε να το πάμε.
Σε ερώτηση μου αν όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα και δεν εργάζονται ,δεν μπορούν να πάνε το παιδί τους στο δημοτικό σταθμό ,η απάντηση ήταν κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Σε δεύτερη ερώτηση μου αν προτιμούνται τα παιδιά των εργαζομένων μεταναστών ,μου απάντησαν ότι ασφαλώς και τα προτιμάμαι αν εργάζονται οι γονείς τους.
Σε τρίτη ερώτηση αν εμείς που έχουμε τρία καταστήματα ξενοίκιαστα εδώ και ενάμιση χρόνο και 60% μειωμένο εισόδημα σε σχέση με των προηγουμένων ετών,η απάντηση ήταν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί ο νόμος λέει καθαρά ότι πρέπει να εργάζονται και οι δύο γονείς ή ο ένας.

Άρα,συμπερασματικά το αποτέλεσμα είναι ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε καλύτερη θέση από εμάς τους έλληνες στη χώρα μας,στο τόπο που ζούμε ,στη γειτονιά μας.
Εγώ πληρώνομαι σε ελβετικά φράγκα ως οικονομολόγος και ουδεμία σχέση έχω με φορολογική δήλωση στην Ελλάδα πέραν του εισοδηματία ως εκμισθωτή ακινήτων.
Η σύζυγος μου το ίδιο ,και οι δύο ενοικιάσαμε τις επιχειρήσεις μας για να κάνουμε οικογένεια και να μεγαλώσουμε το/τα παιδιά μας.
Το κράτος μας αποκλείει ζητώντας ως βασική προϋπόθεση βεβαίωση εργασίας αναλυτική πράγμα που δεν έχουμε εφόσον εγώ πληρώνομαι στο εξωτερικό και οι δύο μαζί δεν εργαζόμαστε στην Ελλάδα είτε στον Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα.
Άρα δεν δέχονται το παιδί μας την ίδια στιγμή που δέχονται τα παιδιά των μεταναστών.
Δεν πειράζει τους είπα,θα το πάμε σε ιδιωτικό σταθμό και αφήνουμε τον Δημοτικό-κρατικό σταθμό στα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων που γεννοβολούν παιδιά για να λαμβάνουν επιδόματα,να κάθονται ενάμιση χρόνο για το κάθε παιδί που έχουν και να το παιγαίνουν και στους κρατικούς σταθμούς σχεδόν δερεάν με μια συμβολική μηνιαία καταβολή ενός χρηματικού ποσού.
Η απάντηση της κυρίας Φωτοπούλου (διευθύντριας των παιδικών σταθμών Παπάγου-Χολαργού) ήταν : "Γιατί να το πάτε τότε σε βρεφονηπιακό σταθμό εφόσον μπορείτε να το μεγαλώσετε μόνοι σας" ;
Της είπα ότι αυτό το γνωρίζουμε και μόνοι μας αλλά η παιδίατρος μας είπε να το πάμε σε βρεφονηπιακό σταθμό και στη τελική δεν θα της εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους θέλουμε το μωρό μας να πάει στο σταθμό και να βρίσκεται και με άλλα παιδάκια.
Τι σχέση έχει αν εργάζεται ή αν δεν εργάζεται κανείς ;
Τι χώρα είναι αυτή Θεέ μου !
Αίσχος.
Δε πάνε στο διάολο όλοι τους !
Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα δεν είναι μόνο πρόβλημα κρατικής διοίκησης αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι που θα βάλουν "μέσο" θα μπορέσουν να υπερπηδήσουν αυτό το έντεχνα καραστημένο εμπόδιο της βέβαίωσης εργασίας.
Αυτό που θέλω να διαμηνύσω και από το blog σας , είναι ότι εάν μάθω ότι κάποιος ή κάποια - και πιστέψτε με γνωρίζω δεκάδες κόσμο λόγω πρώην και νυν επαγγέλματος - ,πήγαν το παιδί τους με "μέσο" σε κάποιον από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Παπάγου-Χολαργού, έχω τα μέσα να βρεθώ με πολλές(όχι με μία) κάμερες έξω από τα κεντρικά γραφεία της οδού 17ης Νοεμβρίου 121 στο Χολαργό.
Τελεία και παύλα,τα ψέματα τελείωσαν για όλους !
Εγώ μπορώ να το πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό σταθμό και να πληρώνω αδρά αλλά από την άλλη να ετοιμάζονται μερικοί να χάσουν τον ύπνο τους γιατί ........ήδη γνωρίζω πρόσωπα,πράγματα και καταστάσεις και που δεν συμφέρει κανέναν να μιλήσω γι όλα αυτά παρά μόνο συμφέρει την οικογένεια μου και κυρίως το παιδί μου που τους κάνουμε τη χάρη να θέλουμε να το πάμε στο Δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό επειδή απλά είναι από τους καλύτερους της Ελλάδας και πολύ καλύτερος από πολλούς ιδιωτικούς σταθμούς της περιοχής μας και όχι μόνο.
....αυτά για την ώρα !

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!