tromaktiko: Να γίνει κόμμα η Πλατεία;

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Να γίνει κόμμα η Πλατεία;



Να γίνει κόμμα η Πλατεία;Σχεδόν ένας στους δύο… κάτοικους Συντάγματος επιθυμεί μέσα από τους Αγανακτισμένους να ξεπηδήσει ένα καινούριο κόμμα το οποίο θα αντιπροσωπεύει τον αγώνα και τις θέσεις όλων των πολιτών που εδώ και σχεδόν ένα μήνα διαδηλώνουν καθημερινώς έξω από το Κοινοβούλιο...

Αυτό προκύπτει από γκάλοπ που διεξήγαγε η Kάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» σε πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο μηδέν.
Περίπου το 45% απαντάει «ναι» στην ερώτηση «θα θέλατε το κίνημα των Αγανακτισμένων να μετεξελιχθεί σε κόμμα που θα σας εκπροσωπήσει στη Βουλή», ενώ αντίθετα αρνητικά απαντά το 48%, με το 6% να ανήκει στους αναποφάσιστους.
Σε αντίστοιχη ερώτηση σε πανελλαδικό επίπεδο, με δεδομένο ότι το 54% δεν έχει πάει ποτέ πλατεία, το 65% δεν επιθυμεί οι Αγανακτισμένοι να γίνουν κόμμα, ενώ το 30% τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας εξέλιξης.
Οι Αγανακτισμένοι πάντως από την πρώτη ημέρα δεν αποκαλούν αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα εξέγερση, αλλά διαμαρτυρία και αποκηρύσσουν το ενδεχόμενο της ανατροπής ή της δημιουργίας ενός κόμματος, αφού τονίζουν ότι αυτό που θέλουν είναι μία πραγματική δημοκρατία, όπου η έννοια αξιοκρατία θα έχει την βαρύνουσα σημασία της.
Πάντως, όσοι έχουν βρεθεί στο Σύνταγμα πάνω από μία φορά δηλώνουν ότι οι Αγανακτισμένοι δεν αποτελούν μόδα και έχουν την δύναμη με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να φέρουν αποτελέσματα. Μάλιστα το 77,9% δηλώνει «πολύ» και «αρκετά αισιόδοξο» αναφορικά με την πορεία του κινήματος. Άλλο αξιοσημείωτο της έρευνας είναι το 84% των Αγανακτισμένων δεν μπορεί να κάνει κανένα σχέδιο για το νοικοκυριό του.
Νέο μεγάλο ραντεβού
Ο αγώνας πάντως συνεχίζεται. Οι Αγανακτισμένοι που προέρχονται πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ, από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή. Το κάλεσμα είναι και πάλι πανευρωπαϊκό και αναμένεται πλήθος κόσμου να κατακλύσει εκ νέου τον τόπο που αποπνέει… δημοκρατία.
Οι πολίτες ευελπιστούν να δώσουν για ακόμα μία φορά βροντερό «παρών» και με αυτόν τον τρόπο να περάσουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα και μέσα από την ειρηνική διαδήλωση να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.
Έως τώρα οι Αγανακτισμένοι έδειξαν τα αντανακλαστικά τους στις προβοκάτσιες, έστειλαν αναταραχή και φουρτούνες στην κυβέρνηση, ενώ έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε όλους τους βουλευτές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!