tromaktiko: Νέα ένταση στο Σύνταγμα

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Νέα ένταση στο Σύνταγμα



Νέα ένταση στο ΣύνταγμαΝέα επεισόδια στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι χτύπησαν ξανά και στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Β. Γεωργίου το νέφος από τα χημικά εμφανίστηκε ξανά.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και των υπόλοιπων τραγουδιστών στο κέντρο της πλατείας.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
22:30 Γυαλιά-καρφιά στη Λ. Αμαλίας. Τα ΜΑΤ προχώρησαν και σε συλλήψεις. Υποχώρησε προς την πλατεία το πλήθος. Εκτεταμένη ρήψη χημικών από την αστυνομία.
22:24 Νέα ένταση αυτή την ώρα. Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και έριξαν και χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
22:19 Πλήθος κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα αυτή την ώρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία, όπου αυτή την ώρα τραγουδούν τα Υπόγεια Ρεύματα.
22:17 Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου, της κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών, ενώ ένα πανό που γράφει "Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι", έχει αναρτηθεί κατά μήκος της πλατείας.
22:13 Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους "Αγανακτισμένους" οι οποίοι έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ύστερα από τον πετροπόλεμο, τους βανδαλισμούς, την χρήση χημικών και το ανθρωποκυνηγητό, φαίνεται να επανέρχονται στην πλατεία οι ρυθμοί των τελευταίων 35 ημερών, τους οποίους όμως διαταράσσουν οι κουκουλοφόροι όταν κάνουν την εμφάνισή τους.
21:54 Ένταση μεταξύ πολιτών τώρα στο κάτω μέρος της πλατείας. Το μίνι-επεισόδιο έληξε χωρίς να δοθεί παραπάνω ένταση.
21:36 Μέσα στην πλατεία οι πολίτες από το μεσημέρι διατηρούν μία εστία φωτιάς προκειμένου να... σπάει τα δακρυγόνα και τα χημικά.
21:33 Νωρίτερα ένας από τους ταραξίες εκτόξευσε εντός του προαυλίου της Βουλής καπνογόνο.
21:30 Προς... παύση πυρός οδηγούμαστε στο Σύνταγμα, μετά από 30 λεπτά επεισοδίων. Πάντως η ατμόσφαιρα έξω από την πλατεία μυρίζει... μπαρούτι. Αντίθετα, εντός της πλατείας η συναυλία συνεχίζεται.
21:25 Ένταση υπάρχει και μεταξύ διαδηλωτών. Νωρίτερα είχε υπάρξει ένταση και ανάμεσα στους Αγανακτισμένους και τα μέλη του ΠΑΜΕ
21:23 Τα επεισόδια γίνοντα έξω από το ξενοδοχείο Μ Βρετανία, στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Β. Γεωργίου. Οι πέτρες αυτή τη στιγμή πέφτουν βροχή και τα ΜΑΤ απαντούν με κρόυτου λάμψης.
21:20 Την ίδια ώρα στο σημείο είναι σε εξέλιξη η συναυλία του Βασίλη Κωνσταντίνου και των υπόλοιπων καλλιτεχνών.
21:18 Ένταση μεταξύ των ταραξιών και της αστυνομίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χημικά.
Νωρίτερα η κατάσταση στο Σύνταγμα ήταν ήρεμη, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν για ακόμη μια φορά οι προβοκάτορες οι οποίοι έφεραν εις πέρας το ύποπτο έργο τους. Οι «αγανακτισμένοι» από την πλευρά τους έδωσαν τη δική του μάχη για να κρατήσουν τηνπλατεία. Μια μάχη που πολλές φορές τους έφερε ανάμεσα σε πέτρες, καδρόνια και χημικά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!