tromaktiko: Πυρκαγιά στο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λευκωσία

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πυρκαγιά στο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λευκωσία



Πολυκατοικία στη Λευκωσία εκκενώθηκε τα ξημερώματα εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο χώρο στάθμευσης. Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις τρεις τα ξημερώματα σε ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη γωνία των οδών Αγαπήνορος και Γεράσιμου Μαρκορά...
Στη σκηνή έσπευσαν πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο περίπου μισή ώρα αργότερα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε ένα όχημα και ελαφρότερες σε δεύτερο.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης στους τοίχους του χώρου στάθμευσης και σε δύο θύρες αλουμινίου. Λόγω του πυκνού καπνού η πολυκατοικία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Κι άλλες πυρκαγιές

Το Σάββατο το μεσημέρι η Πυροσβεστική κλήθηκε σε σκηνή δυστυχήματος στο δρόμο Λευκωσίας –Γερίου, όπου και απεγκλώβισε οδηγό το όχημα του οποίου είχε ανατραπεί στους αγρούς.

Σε άλλη περίπτωση, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην περιοχή Φοινίτζια του χωριού Πεντάκωμο στη Λεμεσό, κατέκαψε περίπου επτά εκτάρια από ξηρά χόρτα , αποκάλαμα, άγρια βλάστηση, σπαρτά, ελαιόδεντρα και χαρουπόδεντρα.

Ζημιές προκλήθηκαν στην περίφραξη οικίας και σε αποθήκη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν έξι Πυροσβεστικά Οχήματα, δύο οχήματα του Τμήματος Δασών, ένα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πεντακώμου και κάτοικοι με τέσσερις γεωργικούς ελκυστήρες.

Πυρκαγιές ξέσπασαν, εξάλλου, χθες στις περιοχές Μοναγρούλλι και Κιβίδες, η κατάσβεση των οποίων ήταν δύσκολη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!