tromaktiko: Γειά σου Ελλάδιτσα!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Γειά σου Ελλάδιτσα!



Είμαι 24 χρονων,ειχα μια πολύ καλή δουλειά εδώ, με αρκετά μεγάλες προοπτικές εξέλιξης....

Σπούδαζα, ταυτόχρονα δούλευα για να καταφέρω να κεδρίσω εμπειρία και γνώσεις, τελείωσα τις στατιωτικές μου υποχρεώσεις ενώ ταυτόχρονα διάβαζα. και όλα αυτά γιατί?
Για να έρθει η μέρα να πάρω σε μικρή ηληκία την καλή θέση, να την κρατήσω για λίγους μήνες, και μετά να αποχωρίσω γιατι έχω μείνει απλήρωτος. Ωραία ιστορία ε?
Τους 9 μήνες άνεργος Σκεφτόμουν σκεφτόμουν , "είναι σωστό να φύγω? η οικογένεια μου τι θα γίνει? οι φίλοι μου?" .
Μέσα σε λίγες μέρες βρίσκω δουλειά στην Ελλάδα , πάλι στον τομέα μου αλλά με πολύ μικρότερες αποδοχές. Σκέφτομαι "δεν πειράζει , λιγότερα λεφτα αλλα παραμένω εδώ".
περνάει ο πρώτος μήνας, περνάει ο δεύτερος μήνας, στο λογαρισσμό 0 ευρώ μιας και ο επιχηρηματίας "δεν ειχε" ! Και σαν να μη φτάνει αυτό να σου χτυπάει καθημερινά "την πόρτα" η τράπεζα και να σου κάνει παρατήρηση με πολύ "ευγενικό" τρόπο γιατί καθηστέρησες τα 10 ευρώ για την δόση της πιστωτικής που καταχρέωσες για να πάρεις να βασικά για να φας!
Ένα βράδυ μου τηλεφωνούν οι φίλοι μου από Αυστρία που είναι εδώ και κάποια χρόνια φοιτητές και ταυτόχρονα εργαζόμενοι και μου περιγράφουν την κατάσταση εκει!
Δεν ήθελε πολύ να πάρω την απόφαση να πάω λίγες μέρες δοκιμαστικά.
Φυσικά ακόμα δεν έχω γυρίσει πίσω. Τους τελευταίους 3 μήνες δηλώνω κάτοικος Αυστρίας. Βρήκα δουλειά μέσα σε μια βδομάδα πάνω στο αντικείμενό μου!. Οι αποδοχές είναι 5πλάσιες από την Ελλάδα και το κόστος ζωής στο μισό.Καύσιμα, διασκέδαση, ελληνικά επώνυμα προιόντα όπως η Φετα και το ελαιόλαδο , έχουν μισή τιμή από την Ελλάδα!!!
δουλεύω 25 ώρες την εβδομάδα, και ΖΩ ΑΝΕΤΑ!!!!!!!!! μου φαίνεται απίστευτο!!!!

Τις τελευταίες ώρες διαβάζω τα νέα στην Ελλάδα και σκεφτομαι τελικα ότι δεν αξίζει πλεον αυτό το μέρος. Δεν αξίζει να χαραμίζεις ούτε λίγο από τις γνώσεις και τον χρόνο σου! Το χειρότερο είναι οτι αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Αν αυτή τη στιγμή βγείτε στους δρόμους και ρωτήσετε, σίγουρα κάποιος θα έχει έναν γνωστό που τον τελευταίο χρόνο εγκατέλειψε την Ελλάδα, και πιστέψτε με, 2 μήνες είμαι εδώ, σχεδόν κάθε μέρα ακούω και για έναν νέο Έλληνα που ήρθε!

Οι αγαπητοί πολιτικοί λοιπόν, πέραν του μεγάλου χρέους, πέρα του "ξεπουλήματος" όλης της δημόσιας περιουσίας κατάφεραν να κάνουν το ακόμα καλύτερο, να δίωξουν όλο το νεο αίμα αυτού του τόπου!
Προσωπικά η Ελλάδα θα είναι η οικογένεια μου, ο σκύλος μου, οι φίλοι μου, και 2 βδομάδες διακόπες το καλοκαίρι.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ένας ονειροπόλος...

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!